Ülkemizde de kahve kültürünü yaygınlaştıran Starbucks, mağaza zincirlerine bir yenisi daha eklendi. Bu yeni mağazanın farkı, dünyanın en büyük kahve dükkanı olması.



ABD Seattle'da, Starbucks Reserve Roastery and Tasting Room olarak adlandırılan yeni mega boy dükkan, yaklaşık 1.400 metrekarelik alanıyla kahve bağımlılığını lüks bir çizgiye taşımayı amaçlıyor.



"Gurmeler için Starbucks" mottosuyla yola çıkan mağazada, Starbucks'ın bağımlılık yapan kahve çekirdeklerinin kavrulduğu çok büyük bir makine de bulunuyor. Bu sayede kahve çekirdeklerinin nasıl kavrulduğunu ve hazırlandığını merak edenler bütün bir süreci baştan sona izleyebiliyorlar. Yılda toplam değeri 1.4 milyon poundluk kahve çekirdeğinin kavrulma noktası olacak bu yeni mağaza, tasarımıyla da göz dolduruyor.



Dünyadaki en büyük Starbucks dükkanı hakkında NBC'ye konuşan Starbucks'ın CEO'su Howard Schultz, uzun zamandır bu konseptte bir yer açmayı planladıklarını söyledi ve yeni Starbucks'ı "Willy Wonka'nın Kahve Fabrikası"na benzetti.