sozcu.com.tr / DIŞ HABERLER

İngiliz gazetesi Daily Mail'e röportaj veren Kelly Rose, 4 yaşındaki West Highland White Terrier cinsi köpeği Matilda'yı 11 yaşındaki oğlu William'dan çok sevdiğini söylüyor.

Bundan utanç duymadığını söyleyen İngiliz anne, oğlunun sürekli evi dağıtıp, ödevlerini yapmayıp, mızmızlandığını söylüyor. Köpeği Matilda ise uyumlu, sakin ve cana yakın davranışlarıyla Kelly'nin içindeki annelik duygularını kabarttığını söylyerek onu daha çok heyecanlandırdığını söylüyor.

Köpeklerin anne veya baba olan sahiplerinin içindeki ebeveynlik duygularını ortaya çıkardığını ispatlayan bir araştırmaya dikkat çeken Rose, bu hislerinin çok normal olduğunu iddia ediyor.

"Köpeğimi oğlumu sevdiğim kadar seviyorum; hatta bazen daha çok bile seviyorum" diyen kadın, köpeğiyle sadece kısıtlı bir zamana sahip olduğunu söylüyor.

"Matilda'yla sadece 12 yıl kadar birlikte olabileceğim. William ile çok daha fazla zamana sahibiz" diyen Kelly, oğlunun ona ileride ihtiyaç duymayacağını, ancak Matilda'nın ona her zaman aynı derecede muhtaç olacağını söyledi.

Oğlunun şimdiden daha bağımsız olmaya başladığını ve kendini sevdirmeyip ailesinden uzaklaştığını söyleyen Kelly, köpeğinin her zaman ilgi görmeyi sevdiği için kendisini ona daha yakın gördüğünü dile getiriyor.

Kelly, röportajı "Matilda her gün okula gidip, sonra arkadaşlarıyla buluşmuyor. Ben neredeysem o da her zaman orada ve bundan şikayetçi değil" diyerek sonlandırdı.