İngiltere’de bir mahkeme Belçikalı milyoner işadamı Didier Thiry’i (53) eski karısı Alisa Thiry’e 17 milyon sterlin ödemeye mahkum etti. 50 yaşındaki Alisa Thiry, 10 yıl önce French Connection mağazalarının kurucusu olan ilk kocası Stephen Marks’tan boşanırken de tam 37 milyon sterlin tazminat almıştı.



Eski bir model olan Alisa Thiry’in Lonra’da görülen ikinci boşanma davasına bakan yargıç Sir Peter Singer “Boşanmadan sonra Didier Thiry’nin sadistçe ve manipülatif davranışlar sergilediğini” söyledi. Thiry çiftinin 2006 yılındaki nikâhlarından önce bir evlilik anlaşması imzaladığı ancak Didier Thiry’nin bu anlaşmanın geçersiz kılınmasını istediği belirtildi.

Daily Mail'de yer alan habere göre, Alisa Thiry’nin avukatları evlilikten önce Didier Thiry’nin mal varlığının sadece 8.3 milyon sterlin olduğunu, karısının ise en az 32.3 milyon sterlinlik bir serveti olduğunu hatırlattı ve “Alisa Thiry’nin sadece kendisine ait olan malları korumaya çalıştığını” belirtti. Mahkeme Belçika’da hayatını sürdüren ve Fransız vatandaşı olan Didier Thiry’nin karısının 456 bin sterlinlik mahkeme masraflarını da karşılamasına karar verdi.



Davanın sonuçlanmasından sonra Alisa Thiry’nin avukatı Shona Alexander bir basın açıklaması yaparak “Müvekkilim sadece net bir şekilde belirlenmiş olan evlilik öncesi anlaşmasının şartlarına uyulmasını sağlamaya çalışıyordu” dedi.