Batkivşçina (Vatan) Partisi milletvekili Stepan Kubiv, göstericilerin işgal ettikleri binaların kira, elektrik ve su gibi giderlerini ödediğini kaydetti. Ukrayna’nın UNİAN ajansı haberine göre, Kubiv, göstericilerin bulunduğu Sendikacılar Evi’nin kirası için 300 bin Grivna (35 bin dolar), elektrik, su ve diğer giderler için ise 1,5 milyon Grivna (176 bin dolar) ödendiğini ifade ederek, Oktyabr Sarayı için ise 240 bin Grivna (28 bin dolar) kira verdiklerini belirtti.

Kubiv, Belediye Binasına ilişkin ödemelerle ilgili net bilgisinin olmadığını, belediye binasından sorumlu bir yetkiliyle görüştüğünü ve kendilerine sunulacak tüm faturaları ödemeye hazır olduklarını dile getirdiğini söyledi.

21 Kasım 2013’te, Ukrayna hükümetinin, AB ile Ortaklık Anlaşmasını imzalama sürecini durdurmasının ardından başlayan protesto gösterilerinin ardından, göstericiler Kiev’teki Sendikacılar Evi ve Kiev Belediye Meclisi binalarına, daha sonra ise Oktyabr Sarayı ve Ukrayna Evi binalarına yerleşmişti.

MUHALEFET MÜNİH’E GİDİYOR

Bu arada, Ukrayna muhalefetinin Münih Güvenlik Konferansı’na katılacağı açıklandı. Batkivşçina lideri Arseniy Yatsenyuk ve diğer muhalif liderler, bugün Almanya’ya gidiyor. Yatsenyuk’un, ülkenin krizden çıkarılmasına yönelik yapacağı görüşmelerde, ABD Dışişeri Bakanı John Kerry , ABD’lı Senatör John McCain , AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton , Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile bir araya gelmesinin planlandığı belirtildi.