Bakanlıktan yapılan açıklamada, Herve Gourdel adlı erkek rehinenin ülkenin doğusunda tatilini geçirirken kaçırıldığı bildirildi.

OPERASYONA 24 SAAT İÇİNDE SON VERİLMEZSE...

İnternette "Cezayir'de Halifenin askerlerinden mesaj" adı altında bir video yayınlayan grup, Müslümanlara karşı yeni bir Haçlı seferi yapıldığını, kendilerinin Cezayir'de "Halifenin Askerleri" olduğunu ve Müslümanların Halifesi Ebubekir el-Bağdadi'ye biat ettiklerini belirterek, "Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a IŞİD'e karşı operasyonlarını durdurması için 24 saat süre tanıdıklarını aksi takdirde Fransa vatandaşını öldüreceklerini" açıkladı.

Cezayir'de bir Fransız vatandaşı kaçırıldı

FRANSA VATANDAŞLARINI UYARDI

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü militanlarının Paris'e yönelik tehditleri ve Cezayir'de bir vatandaşının IŞİD'e yakın bir grup tarafından kaçırılmasının ardından yaklaşık 30 ülkede yaşayan veya buralara gidecek vatandaşlarını uyardı.

Bakanlık açıklamasında çoğu Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Sahra bölgesindeki yaklaşık 30 ülkede yaşayan vatandaşlarının veya buralara gideceklerin ''çok dikkatli olması'' istendi.

Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un talimatı ile yayınlanan genelgede, söz konusu ülkelerde yaşayan vatandaşların derhal Fransa temsilcilikleriyle temasa geçmesi istendi.

FRANSA GERİ ADIM ATMAYACAK

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa'nın Irak'taki operasyona devam edeceğini ve geri adım atmayacağını söyledi.

Valls, bir radyo programında, Cezayir'in doğusunda kaçırılan Fransa vatandaşının, Irak'taki operasyona devam etmeleri durumunda öldürüleceği tehdidine ilişkin, Fransa'nın büyük bir devlet olduğunu ve sorumlulukları dahilinde hareket edeceğini söyledi.

'NE PAZARLIK, NE MÜDAHALE'

Valls, "Ne pazarlık, ne müzakere" ifadelerini kullanarak, Fransa'nın geri adım atmayacağını ve Irak'taki hava operasyonlarının öngörülen şekilde devam edeceğini dile getirdi.

"Eğer geri adım atarsak terörizm kazanmış olacak" yorumunda bulunan Valls, Fransa'nın, tehditlerden korkmadığını ancak ne Fransa'nın ne Avrupa'nın böyle bir tehditle daha önce karşılaştığını kaydetti.

HOLLANDE RESMİ TEMASLARA BAŞLADI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kaçırılan Fransa vatandaşıyla ilgili Cezayir Başbakanı Abdülmalik Sellal ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamada ''Rehinenin kurtarılması için iki ülke arasındaki etkili bir iş birliğinin gerçekleştirileceği'' vurgulandı.

Bu arada, ülkenin doğusunda pazar günü kaçırıldığı ortaya çıkan Fransa vatandaşının kimliğiyle ilgili bilgiler de basına sızdı. ''Herve Gourdel'' adlı 55 yaşındaki kişinin Nice kentinde yaşadığı bildirildi.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinde ABD ve Fransa vatandaşlarının tehdit edildiği ve IŞİD tarafından yüklendiği ileri sürülen videolar yayınlanmıştı. Birçok dilde yayınlanan videolarda, IŞİD sözcüsü olduğu iddia edilen kişinin, "İslam Devletine (IŞİD) karşı koalisyona girmiş Amerikalı veya Fransız inanmayan kimi bulursanız istediğiniz şekilde öldürebilirsiniz" şeklindeki ifadeleri yer alıyor.