Bir grup muzip İskoçyalı, Jedburgh kenti yakınlarındaki İskoçya sınırında bariyerler ile pasaport kontrol noktası kurdu.

Cuma günü İskoçya Sınır Bürosu'nun açılabileceğini belirten grup, Perşembe günü gerçekleşecek referandumda İskoçya'nın bağımsızlığına evet kararı çıkacağı kanaatinde.



Bu organizasyon, İskoçya'nın bağımsızlık referandumuna dikkat çekmek ve konuyu kamuoyunda tartışmaya açmak için yapıldı.

İskoçya halkı, Büyük Britanya'dan bağımsızlığını oylamak için perşembe günü sandığa gidecek.



'Evet' kampanyasını yürütenler, bağımsızlık olduğu takdirde İngiltere-İskoçya sınırında kontrol yapılmasına ihtiyaç olmadığını söylerken, İşçi Partisi lideri Ed Milliband'ın da aralarında bulunduğu 'Hayır' kampanyasını yürütenler, sınırlarda kontrol yapılması gerektiği görüşünde.



İskoçya'nın ilk bakanı ve İskoç Ulusal Partisi Lideri (SNP) Alex Salmond, referandumdan Evet kararı çıktığı takdirde sınırlarda kontrol yapılmaması gerektiğini düşünenlerden



'Hayır' kampanyasını destek verenlerden İşçi Partisi lideri Ed Miliband, referandumdan 'Evet' çıkması durumunda sınırların kapatılması gerektiğini söylüyor