sozcu.com.tr / DIŞ HABER

IŞİD'e katılmak için ailelerini terk ederek Suriye'ye yerleşen genç kızların sayısının her geçen gün artması, İngiltere'de endişe yaratıyor.

'CAMERON'UN KAFASINI KAZIĞA ÇAKACAĞIZ'

"İnşallah David Cameron'un kellesini bir kazığın üzerinde göreceğimiz gün gelecek" şeklinde tweet atan18 yaşındaki IŞİD militanı genç kız, Cameron'u aynı zamanda müslümanlara savaş açmakla suçladı.

İNGİLİZ VATANDAŞLIĞI UMRUMUZDA DEĞİL

Genç kız, Cameron'un İngiliz vatandaşlığına sahip olan cihatçıları İngiltere'ye dönmesini engelleme planlarına da "İngiltere'nin vatandaşlığımızı elimizden alma tehditlerini komik buluyorum. Sanki umrumuzda" diye yorum yaptı.



'BURAYA GELMEK, VERDİĞİM EN İYİ KARAR'

Twitter'da kimliğini gizleyen kadın militan, kendisine ait kara çarşaflı, silahlı bir fotoğraf paylaştı ve "Henüz 18 yaşında olmama rağmen, İngiltereyi terk edip Şam'a gelmemin hayatımda verdiğim en iyi karar olduğunu biliyorum. İngiltere kalmak insanın Müslümanlığını azatlıyor" yazarak biz tweet daha attı.



KADIN POLİS GÜCÜ EL-KANSA

26 Haziran'da Manchester'da yaşayan ve lise mezunu olan 16 yaşındaki ikizler Zehra ve Selma'nın da ailelerini terk ederek Suriye'ye kaçtığı biliniyor.

Alınan bilgilere göre, İngiliz kadın militanlar Suriye'de İslama uygunsuz davranışları durdurmak için 'el Kansa' (Al-Khanssaa) adlı bir polis gücü kurdu.



BİRLİĞİN LİDERİ 20 YAŞINDAKİ İNGİLİZ

El Kansa birliği, IŞİD militanı kadınlardan oluşuyor. Kadınlardan oluşan ahlaki polis gücü El Kansa, geçen yıl İngiltere'den kaçarak örgüte katılan 20 yaşındaki Asqa Mahmood tarafından yönetiliyor.

İNGİLTERE'DEN 60 KADIN SURİYE'YE GİTTİ

Londra'nın en iyi üniversitelerinden King's College'da görev yapan akademisyenler, yaklaşık 60 ingiliz kadının Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldığını belirtiyor. Şu ana kadar sadece 3 kadının kimliği tespit edilmiş.

HEPSİ ÖZEL OKUL MEZUNU

Özel okul mezunu olan İngiliz kadın militanların çoğu 18-24 yaş grubuna dahil. İngiliz The Sunday Times gazetesine konuşan King's College'da görevli araştırmacı Melanie Smith, "El Kansa şeriatçı bir polis gücü ve IŞİD'in kadın kanuni yaptırımı" şeklinde değerlendirmede bulundu.