Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) kaynağının oldukça büyük bir kısmını Dünya'nın dışındaki gezegenlerde yaşam olup olmadığını araştırmak için harcıyor.

NASA, Venüs’e uçan şehir kurmak istiyor

Bu konuda son olarak Mars'a gönderilen Curiosity aracının gönderdiği yeni verilerde Mars'ta hayat olabileceğine yönelik ipuçlarına rastlanmıştı. Haftabaşında ise NASA'nın yeni çılgın projesi ortaya çıktı.



NASA, Cloud City ya da Türkçesi ile Bulut Şehir ismini verdiği yeni projede, Venüs'te bir uçan şehir kurmayı planlıyor. Söylenenlere göre Venüs, yüzeyinde yaşanan gerçek cehenneme rağmen araştırmalar ve kolonileşme açısından bilim adamları için çok cazibeli geliyor.

Ayrıca, basınç 92 bar, sürekli şimşeklerin eşlik ettiği sülfürikasit yağmuru ve 500 dereceye varan sıcaklık, Venüs'e gidecek insanların karşılaşacağı zorlukların sadece bir kısmı.



Ancak Venüs'ün bulutlarının üzerinde yer alacak olan uzay aracı filosu HAVOC, tüm bu tehlikelere dayanıklı şekilde tasarlanacak.

Öte yandan Venüs'te kolonileşme öncesinde araştırmalar sürdürülecek ve ilk olarak Venüs'e bir keşif aracı gönderilecek. Projenin hayata geçirilip geçirilemeyeceği ise merak konusu.