Tüm dünyanın merakla takip ettiği davada, hakim Thokozile Masipa, Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius'un kasıtsız adam öldürme suçuyla cezalandırılmasına karar verdi. Pistorius, 'taksirle adam öldürme suçundan' kefaletle serbest bırakıldı.

Mahkeme, Pistorius'un 'kasıtsız ancak yasalara aykırı olarak' adam öldürdüğüne hükmetti.

Mahkeme kararı, hakim Thokozile Masipa'nın, Pistorius'u kız arkadaşını kasıtlı olarak öldürmediğine hükmetmesinden sonraki gün geldi.

Süresi henüz belli olmayan hapis cezası ise 13 Ekim itibariyle başlayacak. Bu tarihe kadar, Pistorius kefaletle serbest kalacak.

Güney Afrika yasalarına göre, kasıtsız adam öldürme suçu maksimum 15 yıl hapis ile cezalandırılıyor. Ancak CNN'e konuşan hukuk danışmanı Kelly Phelps, genelde verilen cezaların 5 ile 8 yıl arasında değiştiğini söylüyor.

Mahkeme, atletin kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 'yanlışlıkla' vurduğuna hükmetti.

Hakim Masipa, Pistorius'un, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı kasıtlı olarak öldürdüğüne dair bir kanıt bulunamadığını belirtti.

Dünya basını, Pistorius davasına yoğun ilgi gösteriyor


İddianameye göre Pistorius, Steenkamp’ın bulunduğu banyonun kapısına dört el ateş etti



Kurşunlardan üçü genç kadına isabet ederek ölüme sebebiyet verdi



Savcıya göre kız arkadaşıyla olay öncesinde kavga eden Pistorius, kızgınlığa kapılarak sevgilisi Reeva Steenkamp'a ateş etmişti



27 yaşındaki ampute atlet Oscar Pistorius, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada en üst sınırdan ceza alması halinde 25 yıl hapis yatacak. Karar ise bugün açıklanacak