Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye İhracatçılar Meclisi "Türkiye Markası" tanıtım toplantısında konuştu. İPhone'u örnek gösteren Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu.



İhraç edilen Türk mallarının üzerine konulacak olan yeni logoyu değerlendiren Erdoğan "İnşallah bugünden itibaren tüm dünyada, Türkiye'yi ve Türkiye ürünlerini bu logoyla ve 'Gücü Keşfet' sloganıyla tanıtıyor olacağız. Bu yeni logo ve sloganı esasen yeni Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin, artık küresel iddiaları ve hedefleri olan bir Türkiye'nin öz güven simgesi olarak görüyorum. Bu tasarım ve 'Gücü Keşfet' sloganı yeni Türkiye'nin öz güveninin semgisidir, öz güveninin sloganıdır"
dedi.

"KARAMSARLIK POMPALANIYOR"

Belli çevreler tarafından  karamsarlık pompalandığını savunan Erdoğan "Hiç kimse aldırmasın. Bakın Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, içerde ve dışarda gelişmeleri en yakından takip eden birisi olarak ifade ediyorum. Türkiye ekonomisi de Türkiye'nin dış politikası da hiç olmadığı kadar güçlü, hiç olmadığı kadar sağlam ve istikrarlı şekilde yollarında ilerliyor. Bundan hiç endişeniz, tereddütünüz olmasın" diye konuştu.

İPhone'u örnek gösterdi

İsim vermeden iPhone'u örnek gösteren Erdoğan "Bir markanın yeni bir model telefon piyasaya sürüyor. İnsanlar o marka telefonu alabilmek için gece dahi saatlerce kuyrukta bekliyorlar. Bu marka her yıl model çıkardığı halde, modeller arasında çok büyük farklılıklar da yok ha, bunu da söyleyeyim.
Tanınmışlık sayesinde bu uzun kuyrukları oluşturabiliyorlar. Burada birçok arkadaşımız da bunu biliyor. Aslında satılan telefon değil, satılan o telefonun markası." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Avrupa'da güçlü markalarının olduğunu belirten Erdoğan "Araştırma geliştirme konusunda markalaşma konusunda özellikle de inovasyon konusunda TİM'in yaptığı çalışmaları izliyoruz. Kendilerine de bir kez daha bu gayretleri sebebiyle teşekkür ediyorum." dedi.