Polisin şikayetçi olması üzerine Uğur A., gözaltına alındı.

AKP Diyarbakır merkez Bağlar Yönetim Kurulu Üyesi ve AKP Bağlar İlçe Başkan Yardımcısı Uğur A., birkaç partili arkadaşıyla öğleden sonra Yenişehir ilçesi Ofis semtine geldi. Gevran Caddesi üzerindeki Şair Sırrı Hanım Sokak kesişimine aracını park etmek istedi. Bu sırada caddenin trafik akışını düzenlemekle görevli trafik polisleri, caddeye park etmenin yasak olduğunu belirterek, yasaklı yere park edilmemesini istedi.

 

Polisin uyarısını dikkate almayan AKP yöneticisi Uğur A., aracını park etmeye devam etti. Polis memuru tekrar uyarıda bulunarak aracını kaldırmasını aksi takdirde ceza yazmak zorunda kalacağını söyledi. Bu sırada aracından Uğur A., polis memuruna "Sen kim oluyorsun bana ceza keseceksin." diye bağırdı. Polisin "Görevimi yapıyorum" demesi üzerine iddialara göre AKP Uğur A., polise önce tekme sonra yumruk atmaya başladı. Gevran Caddesi’nde esnaflar araya girerek tartışmayı önlemeye çalıştı.

 

Polis memuru darp edildiğini ve saldırıya uğradığını belirterek polis merkezinden yardım istedi. AKP yönetici Uğur A. ise AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Hüseyin Yalar’ı olay yerine çağırdı. Yaşanan olaydan sonra polis memurları AKP yöneticilerinden şikâyetçi oldu. Şikayet üzerine AKP yöneticileri Yenişehir Polis Merkezi’ne götürüldü. Polise saldıran kişilerin ifadesi alındı, polisler de şikayetçi oldu.

 

Daha sonra durum savcılığa bildirildi. Savcılık AKP Bağlar İlçe Yönetim Kurulu üyesi Uğur A.’nın gözaltına alınmasına karar verdi. Karakolda ifade veren diğer AKP yöneticileri ise kavgaya karışmadıkları, tarafları sakinleştirmek için olay yerine geldiklerini dile getirdi.