İşleri ise Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Bayraktar’ın ortaklarına verildi AKP’den istifa edene rahat yok. Manisa’da, “İhanete uğradım AKP’den istifa ettim” diyen işadamı Sait Han Bakşi’nin şirketi Bakış İnşaat, iflas erteleme kararı aldı. Partisinden istifa edişinin hemen ardından Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) parasını alamayan işadamının işleri yeni yandaşlara devredildi.
İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde devam eden 2 bin 500 kişilik cami inşaatının yüzde 70’ini tamamlayan şirketin iflasının ardından kalan işler Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın akrabalarına verildi. Bayraktar’ın şirketi olan Bayraktar Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı olan Hüseyin Bayraktar’ın sahibi olduğu ‘Aydur İnşaat’, iflas eden şirketin cami inşaatı işini aldı.

 

TOKİ ödemedi, iflas hemen geldi

Şirketin TOKİ’den hakedişlerini alamadığı için iflas erteleme talebinde bulunduğunu ifade eden Bakış İnşaat’ın avukatı Özlem Karan İksir ise şirketin iflasıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“TOKİ ihale usulü ile çalışıyor. İnşaat bittikçe hak edişler oluyor. Bakış İnşaat ihale ile aldığı işleri taşerona veriyor. Taşeron işi ilerlemiyor. Tabii ki teminatlar ve bankalardan çekilen krediler var. Biz de bu sürede bir yıllık bir iflas erteleme aldık. Ödemeler kayyum tarafından yapılıyor bankalarla ve alacaklılara görüşülüyor.”

İlişkisini kesti akabinde battı

AK­P’­nin 2011 se­çim­le­rin­de Manisa’da 5 mil­let­ve­ki­li çı­kar­ma­sın­da en önem­li et­ken­ler­den bi­ri ol­du­ğu­nu id­di­a eden Sa­it Han Bak­şi, ocak ayın­da ‘Şeh­za­de­ler Be­le­di­ye Baş­kan Ada­yı­’ se­çil­me­yin­ce par­ti­sin­den is­ti­fa et­ti­ği­ni söy­le­di.
AK­P’­ye 11 yıl­dır mad­di ve ma­ne­vi ola­rak hiz­met ver­di­ği­ni söy­le­yen Bak­şi, iha­ne­te uğ­ra­dı­ğı­nı kay­det­ti ve par­ti­sin­den şu cüm­le­ler­le is­ti­fa et­ti: “A­dı Ada­let ve Kal­kın­ma Par­ti­si olan ama eme­ğe, hak ve hu­ku­ka ada­let­siz­lik ya­pan par­ti­de da­ha faz­la hiz­met et­me şan­sım kal­ma­dı.” Bak­şi­’nin bu açık­la­ma­sın­dan son­ra şir­ke­ti if­las er­te­le­me al­dı.