Gazeteci Fatih Altaylı’nın kızı TEOG’da tercih yapmayınca, evine 94.5 kilometre uzaklıktaki imam hatip lisesine kaydedildi.

Habertürk gazetesindeki köşesinden Milli Eğitim Bakanlığı ve TEOG sistemini ağır bir dille eleştiren Fatih Altaylı, kızının TEOG sınavı sonrası tercih yapmadığını söyleyerek, sistemin kızını otomatik olarak Şile’deki bir ‘imam hatip lisesine’ kaydettiğini yazdı.

REZİL KURUMLARA MEB'DE EKLENDİ

Konuyla ilgili sozcu.com.tr'ye konuşan Altaylı sert eleştirilerini sürdürdü.

Türkiye’de rezil olmadık herhangi bir kurumun kalmadığını bundan Milli Eğitim Bakanlığı'nın da nasibini aldığını belirten Altaylı "Beceriksizlikler komedyası. Devleti yıkmak kolay ama yenisini inşa etmek kolay değil. Eskiden kurulmuş devlet sayesinde bir konfora sahibiz ama çocuklarımız bu konfora sahip olamayacak. Kurumlardaki tahribatın acısı asıl 10-15 sene sonra ortaya çıkacak. İyi bir doktor, adaletli bir mahkeme bulamayacağımız gibi sağlıklı bir eğitim kalmayacak. Acısını çocuklarımız çekecek. Asıl mağdur onlar olacak." diye konuştu.

"MAKSATLARI HASIL OLDU"

Söz konusu skandal uygulamanın kendi alisenin başına da geldiğini hatırlatan Altaylı "TEOG rezaletine yakalanan kızım evimizden 94.5 kilometre uzaklıktaki imam-hatip okuluna kaydedildi. Kızımın okulunda kalması için dilekçe verdik. Okul yönetimlerinin bu talepleri kabul etmek zorunda olmasına karşın pek yanaşmadığını, zorluk çıkardığını görüyoruz. Zaten çok sayıda veli bilinçsizlik veya zaman yetersizliği nedeni ile uğraşmıyor, başvuru yapmıyor. Maksat da buydu zaten. Ve maksatları hasıl oldu.” diye konuştu.