Fidan; ABD, İngiltere ve Almanya istihbaratlarının ayrı ayrı Türkiye'yi dinlemeleri konusunda Erdoğan'a kapsamlı bilgi verdi. Erdoğan, Fidan'ın verdiği bilgiler çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Galler'de yapacağı ikili görüşmelerde, Türkiye'nin dinlenmesi konusunu gündeme getirecek.

Bu akşam Azerbaycan'a hareket edecek olan Erdoğan, 4 - 5 Eylül tarihlerinde Galler'de yapılacak NATO Zirvesi'ne katılacak. Erdoğan, bu nedenle perşembe günü yapılacak olan "devlet günü" görüşmelerini öne çekti. Erdoğan, bugün saat 13.30'da Başbakan Davutoğlu ile görüştü. Görüşmenin ana gündem konusunu, NATO'nun Galler Zirvesi'nin gündemi oluşturdu. Erdoğan, bir saat süren bu görüşmenin ardından MİT Müsteşarı Fidan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Son dönemde ABD, İngiltere ve Alman istihbarat örgütlerinin Türkiye'yi ayrı ayrı dinledikleri ortaya çıkmıştı. Erdoğan, Türkiye'nin nasıl dinlendiği konusunda Fidan'dan kapsamlı bilgi aldı. Erdoğan, NATO Zirvesi sırasında ABD Başkanı Obama ve İngiltere Başbakanı Cameron ile görüşecek. Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Merkel ile de görüşmesi bekleniyor. Erdoğan; bu görüşmeler sırasında Türkiye'nin dinlenmesi konusunu da gündeme getirecek. Erdoğan, "Bu süreci liderlerle biraraya geldiğimizde çok açık, net konuşacağım" demişti.