Grup toplantısında bahsettiği iki kitap, KPSS’de soru oldu...

Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın 17 Ha­zi­ran’­da AKP grup top­lan­tı­sın­da öner­di­ği iki ki­tap 17 gün sonra KPSS’­de so­ru ola­rak gel­di. Sınava gi­ren­ler Baş­ba­ka­n’­ın so­ru­la­rı ön­ce­den gör­dü­ğü­nden şüphelendiklerini söy­le­di. Baş­ba­ka­n’­ın öner­di­ği Fa­lih Rıf­kı Ata­y’­ın ‘Zey­tin­da­ğı­’ ki­ta­bı ve Fah­ret­tin Pa­şa­’nın ‘Me­di­ne Mü­da­afa­sı­’ ki­tap­la­rı 5 Tem­muz­’da KPSS’ye gi­ren­le­rin kar­şı­na çık­tı. Baş­ba­ka­n’­ın öner­di­ği o ki­tap­la il­gi­li so­ru KPSS’­de, “Fa­lih Rıf­kı Ata­y’ın Su­ri­ye ve ka­nal cep­he­si di­re­ni­şi­ni an­la­tan ese­ri han­gi­si­dir?” şek­lin­de so­rul­du.

Mi­ting­le­rin­de an­lat­tı

Sı­na­va gi­ren­le­rin bü­yük ço­ğun­lu­ğu Ata­tür­k’­e iliş­kin hiç­bir so­ru­nun ol­ma­ma­sı­na dik­kat çek­ti. Sı­na­va ka­tı­lan aday­lar­dan Meh­met To­sun, “KP­SS’­de 12 so­ru ta­ma­men müf­re­dat dı­şıy­dı. Bu so­ru­la­rı sı­nav­dan son­ra in­ce­le­di­ği­miz­de, Baş­ba­ka­n’­ın mi­ting ve se­çim ko­nuş­ma­la­rın­da bah­set­ti­ği ko­nu­lar ol­du­ğu­nu fark et­ti­k” şek­lin­de ak­tar­dı. Ay­rı­ca, bu se­ne KPSS’­de her se­ne 8-10 so­ru çı­kan Kur­tu­luş Sa­va­şı, Cum­hu­ri­ye­tin ila­nı, Ata­türk ilke ve İn­kı­lap­la­rı gi­bi ko­nu­lar­dan ise tek bir so­ru da­hi çık­ma­dı­” di­ye tep­ki gös­ter­di.


 

Genç­le­re tav­si­ye et­ti

Baş­ba­kan grup top­lan­tı­sın­da ki­tap­la­rı şu cüm­le­ler­le tav­si­ye et­miş­ti: “1914 yı­lın­da 1. Dün­ya Sa­va­şı baş­la­dı. Böl­ge­nin o sa­kin dö­ne­mi ma­ale­sef bir kez da­ha so­na er­di. Genç­le­ri­mi­ze de­fa­lar­ca ki­tap tav­si­ye­sin­de bu­lun­dum. Os­man­lı­’nın son dö­nem­le­ri­ni an­la­tan Zey­tin­da­ğı isim­li ki­ta­bı genç­le­ri­miz mut­la­ka oku­sun­lar. Fah­ret­tin Pa­şa­’nın o kah­ra­man­ca Me­di­ne Mü­da­fa­sı­’nı mut­la­ka oku­sun­lar.”