Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın “Be­yaz Sa­ra­y” ben­ze­ri bir “Ak Sa­ra­y” yap­ma pro­je­si ne­de­niy­le bin­ler­ce ağa­cın ke­sil­di­ği Ata­türk Or­man Çift­li­ği­’n­de dün de yan­gın çık­tı. He­nüz be­lir­le­ne­me­yen bir ne­den­le çı­kan ve ot­la­rın ku­ru ol­ma­sı ne­de­niy­le kı­sa sü­re­de ya­yı­lan yan­gı­na, ön­ce it­fa­iye ekip­le­ri mü­da­ha­le et­ti.

 

1 saat sürdü
Yan­gı­nın ge­niş­le­me­si üze­ri­ne, An­ka­ra Or­man Böl­ge Mü­dür­lü­ğü ekip­le­ri de sön­dür­me ça­lış­ma­la­rı­na ka­tıl­dı. Yak­la­şık bir sa­at sü­ren yan­gın­da, çok sa­yı­da ağaç za­rar gör­dü. Yan­gı­na mü­da­ha­le eden ekip­ler, bir kap­lum­ba­ğa­nın da ha­ya­tı­nı kur­tar­dı. So­ğuk suy­la yı­ka­nan kap­lum­ba­ğa, tek­rar do­ğa­ya bı­ra­kıl­dı. Yo­ğun du­ma­nın yük­sel­di­ği böl­ge­ye ge­len 112 Acil Ser­vis ekip­le­ri, olay ye­rin­de bu­lu­nan ga­ze­te­ci­le­re ve yan­gı­nı sön­dür­mek için ça­lı­şan iş­çi­le­re mas­ke da­ğıt­tı. Yan­gı­nın kon­trol al­tı­na alın­ma­sı­nın ar­dın­dan ekip­ler, so­ğut­ma ça­lış­ma­sı ya­ptı. Olay ye­ri­ne ge­len po­lis, yan­gı­nın çı­kış se­be­bi­ne iliş­kin araş­tır­ma baş­lat­tı.

CHP: Yanan bölgenin projedeki yeri nedir

CHP An­ka­ra Mil­let­ve­ki­li Le­vent Gök, Ata­türk Or­man Çift­li­ği’n­de Baş­ba­kan­lık bi­na­sı in­şa­atı­nın tam kar­şı­sın­da­ki or­man­lık alan­da yan­gın çık­ma­sı­nı TBMM gün­de­mi­ne ta­şı­dı. Gök, so­ru öner­ge­sin­de, “A­ğaç­la­rın yan­dı­ğı ala­nın, Baş­ba­kan­lık bi­na in­şa­atı ba­kı­mın­dan pro­je­de­ki ye­ri ne­dir? Alan ye­ni­den ağaç­lan­dı­rı­la­cak mı­dır, yok­sa ağaç­sız ha­liy­le in­şa­atın ta­mam­la­yı­cı par­ça­sı ola­rak mı de­ğer­len­di­ril­ecek” de­di.