Başbakanlık Başmüşaviri Aydın Ünal ile Başbakan'ın danışmanlarından Ertan Aydın arasında geçtiği iddia edilen bir telefon görüşmesin Haramzadeler tarafından bugün internete sızdırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Aralık 2013 tarihinde Meclis'te 2014 Butçe Görüşmeleri sırasında Başbakan'a yönelik "Başbakan "30'larda şunlar, 40'larda bunlar oldu" diyor. Kendisine şunu sormak istiyorum: 2013'te doğalgazı hangi gerekçe ile karneye bağladınız? Savaş mı var? Yok. Doğalgaz sıkıntısı mı var? Yok." sözlerine Başbakan'ın neden cevap veremediği anlaşıldı.

Sızdırılan telefon görüşmesinde Başbakan'ın danışmanlarından Ertan Aydın'ın Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i aradığını, Melih Gökçek'in ise konuyla ilgili 'pek diyecek lafımız yok' dediği ifadeleri yer alıyor.

Başbakan'ın balkon konuşmalarını ve Diyarbakır konuşmasını yazmasıyla tanınan Başbakanlık Başmüşaviri Aydın Ünal'ı 'Hiç o topa girmeyelim' diyerek Başbakan'ın Kılıçdaroğlu'na bu konuda cevap vermemesi gerektiğini belirten Ertan Aydın, Ankara'daki doğalgaz sıkıntısını "Ankara'da doğalgaz kısıtlı veriliyor, toplu alım yaptırılmıyor. Dağıtıcı firma zarar etmesin diye en fazla 150 liralık limit veriliyor" sözleriyle açıklıyor.