Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir’deki Devlet Demir Yolları (DDY) ile ilgili operasyona Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın müdahale ettiği gerekçesi ile hakkında da fezleke hazırlandığını ve Bakanlığa gönderildiğini açıklamıştı.

Meclis Genel Kurulu'nda AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın yumruklu saldırısına uğrayan CHP'li Tezcan, 17 Aralık’tan sonra ülkenin dört bir yanında yapılan operasyonlara yönelik müdahalelerin olduğunu söylemişti.



Tezcan, İzmir’de yapılacak olup da Adalet Bakanlığı Müsteşarı’nın müdahalesiyle deşifre olan operasyona bizzat Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da müdahale ettiğini, Özel Soruşturma Savcılığı tarafından hakkında fezleke düzenlenerek Ankara’ya Adalet Bakanlığı’na gönderildiğinin altını çizmiş ve fezleke üst yazısını medya mensuplarına göstermişti.



Bülent Tezcan “Bakanlığa gönderilen fezlekede, Bakan Bekir Bozdağ’ın müdahalesinin yargıyı etkileme ve soruşturmayı engelleme suçu olduğu açık şekilde yazılmış” diyerek, bazı bölümleri aktarmış ve İzmir Savcısı Ali Haydar'a ait olan imza kısmını ise kapatarak belgeyi basın mensupları ile paylaşmıştı. İzmir'de yolsuzluk operasyonunu yöneten Başsavcıvekili Ali Haydar da görevinden alınarak Karşıyaka'ya düz savcı olarak atandı.

İŞTE O FEZLEKE