Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK’ta katıldığı iftarda Işık TİB’de ki kayıtların 30-40 defa silindiğini söyledi. Yapılan çalışmada devlet adamları ve bürokratlara kullanmaları için verilmiş toplam 164 kriptolu telefondan 80'in dinlendiğini tespit ettiklerini açıklayan Işık, bunların içinde başta Genelkurmay Başkanı Necdet Özel olmak üzere bir çok üst düzey askeri personelin olduğunun altını çizdi. Işık, dinlenen isimlerin arasında Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanların da yer aldığını kaydetti.

Kalan 84 kriptolu telefon için inceleme yapıldığını ifade eden Işık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dinlenip dinlenilmediği konusunda henüz çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün de büyük ihtimalle dinlendiğini kaydeden Bakan, dinlemelerin nasıl yapıldığını bulunmasının yargının görevi olduğunu belirtti.

KRİPTOLU TELEFONLAR DEĞİŞİYOR

Fikri Işık TÜBİTAK’ın yeni kriptolu telefonlar üzerinde çalışma yaptığını belirtti. 2015'e yeni telefonların hazır olduğunu ifade eden Işık, yazılım ve sertifikasyonun bu kez farklı şirketlerce yapılacağını dile getirdi.