SÖZCÜ/ ANKARA

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili ‘montaj’ raporu veren Tübitak’la ilgili TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verildi. Eski AKP’li İdris Bal, ‘montaji hissettim’ diyen Sanayi Bakanı Fikri Işık’a ‘bilimsel hangi veriye göre hissettiniz?’ sorusu yöneltti. İşte TBMM Başkanlığı’na verilen o önerge;

TAHRİBAT YAPMAK İSTEMEDİ: “Tübitak eski Başkan Yardımcısı ve Bilgem eski Başkanı Dr. Hasan Palaz’dan, Başbakan Erdoğan’ın ofisinde bulunan böcekle ilgili raporda tahrifat yapmasının istendiği, Palaz’ın da istifa ederken söylediği gibi bu isteği reddettiği için Palaz’ın görevden alındığı doğru mudur?

KAÇ KİŞİ GÖREVDEN ALINDI: Tübitak’ta 17 Aralık 2013 tarihinden bu güne kaç bilim insanının kurumla ilişiği kesildi? Hangi bilimsel ve objektif kriterlere göre ilişikleri kesildi? Yerlerine hangi bilimsel, objektif kriterlere göre kaç kişi alındı?

RAPORDA KİMİN İMZASI VAR: Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ifade edilen ve internette yayımlanan ses kayıtları hakkında Tübitak’ın verdiği ‘Montaj’ raporunda, Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürüyken Tübitak’a atanan Mustafa Sancar’ın imzası var mıdır?

NASIL HİSSETTİNİZ?: Mustafa Sancar, Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürüyken, hangi bilimsel, objektif kriterlere göre Tübitak’a atanmıştır? Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ifade edilen ve internette yayımlanan ses kayıtlarıyla ilgili, daha yayınlanır yayınlanmaz ‘Montaj olduğunu hissettim’ açıklamasını yaptınız. Montajı nasıl hissettiniz? Hangi bilimsel, objektif ilkelere dayanarak hissettiniz?”