CHP Derince İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 'İletişim, Medya ve Kurumsal İlişkiler' konulu paneline katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi üyesi Enis Berberoğlu, 'medyayı kullanmak' yaklaşımını çok çirkin bulduklarını belirtirken, "Medya ilişkilerimiz bence son derece sağlıklı" dedi. CHP'nin çalışmalarının medyaya fazla yansımadığını ve sesini fazla duyuramadığını söyledi. Berberoğlu, "Artık sahada, alanda, tek tek kapı çalarak anlatacağız. Başka çaremiz kalmadı" dedi.

Derince İlçesi'nin Yenikent semtindeki bir düğün salınunda düzenlenen panele CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, ilçe başkanları ve yöneticileri CHP'nin Büyükşehir Belediyesi'nin eski adayı Tahsin Tarhan ve kalabalık bir partili grubu katıldı. Panelin konuşmacısı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti Meclisi üyesi Enis Berberoğlu önce kurumsal kimliğin önemine değindi. Kurumsal kimlik olmadan siyasetin olamayacağını, yapılan saldırıların da kurumsal kimliğe yapıldığını anlatan Berberoğlu şöyle devam etti:

 

"CHP de bu ülkenin en kıymetli markasını isminde taşır; ‘Cumhuriyet.’ Bunu kuran kadrolarımız; bizim atalarımızdır. Kurumsal kimliğimiz bu kadar kıymetlidir. Bunun bilincine varalım. Dünden bu güne gelirken uğradığımız saldırıların neredeyse tamamının kurumsal kimliğimize olduğunu unutmayalım. Kurumsal kimlik olmadan siyaset olmaz. Kurumsal kimlik kolay inşa edilmez. Siyaseti bir rekabet arenası olarak görürsek, kurumsal kimlik olarak biz üst düzeydeyiz. Misyonunu tamamladığı, liderini değiştirdiği zaman yavaş yavaş sendeleme başlıyor, ondan sonra da kaybolup gidiyor bu partiler. CHP’yi ayakta tutan şey de kurumsal olan bu kimliğidir. Bu nedenle yarışa önde başlıyoruz. Bu kurumsal kimliği zedeleyecek hareketlerden kaçmak lazım. Bu kimliğe saygıyı önce biz gösterelim. Mesela siyasetin alanını doğru tayin edelim."

 

Konuşmasında, vatandaşın sigara içmesine bile karışan Cumhurbaşkanının istediği başkanlık sistemine de değinen ve "Siz Erdoğan'ın istediği başkanlık nedir biliyormusunuz?" diye soran Enis Berberoğlu, "Bu; ben söyleyeceğim, sen yapacaksın başkanlığıdır. Erdoğan, Atalarımızın yıktığı ve Cumhuriyeti kurduğu rejimi istiyor. Bu yüzden CHP’liyim. CHP’nin bu tehlikeyi durduracak tek parti olduğuna inanıyorum. Bu yüzden CHP’nin kurumsal kimliğini sonuna kadar destekliyorum ve bu yüzden bu partideyim" diye konuştu.

 

Soruları da yanıtlalan Enis berberoğlu, "CHP'nin medyayı iyi kullanamadığına" dair görüşün dile getirilmesi üzerine, "Kontrolsüz bir iletişimi kurmamaktan yanayım. Ama bu AKP gibi tamamen sadece 'Benim istediğimi sor, benim cevabımı da benim istediğim gibi aktar' değil tabii. Yani doğru anlaşılsın diye söylüyorum; Siz öyle buyurduğunuz için değil. Genel başkanımız 'medyayı kullanmak' gibi yaklaşımı çok çirkin buluyor. Medya ilişkilerimiz bence son derece sağlıklı" dedi.

 

Berberoğlu, bir başka soru üzerine, CHP'nin İş kazaları konusunda çok kapsamlı çalışma yaptığını, neler yapılması gerektiğine dair 10 maddelik yönelge çıkarttığını vurgularken "Bunu yarın örgüte dağıtacağız. Sürekli partinin çizgisine ve bunun anlatılmasına dair çalışma yapan, çok kıymetli hocalardan oluşan ekipler var. Medyaya yansımıyor maalesef. Sonuçta sesimizi duyuramıyoruz. Sahada, alanda tek tek kapı çalarak anlatacağız başka çaremiz kalmadı. Doğrudan demokrasi gibi doğrudan iletişime geçeceğiz. Yani bire bir iletişim kuracağız" diye konuştu.