10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında Ünye’ye gelen İhsanoğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bir partiye mensup olmadığını ama Meclis'in içinde ve dışında 14 partinin desteğini aldığını, bunların içinde AKP’nin de bulunduğunu, dolayısı ile milletin adayı olduğunu söyledi. İhsanoğlu, Türkiye’nin ilk defa birleştiğini belirterek, hırs uğruna, koltuk uğruna, toplumun bazı kesimini ötekileştirmeyi, insanları bölmeye, ayırmaya, dinine, ırkına, mezhebine göre ayırım yaparak ayrıştırmaları yakışıksız bularak, bunları yapanlara artık 'dur' demenin zamanının geldiğini ifade etti.

 

“KEM SÖZ SAHİBİNE AİTTİR”

İhsanoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes eşit haklara sahiptir. İnsanların menşei, mezhebi, dini ne olursa olsun. Hepimiz Türk vatandaşıyız. Kanun, adalet, bayrak ve Allah önünde eşitiz. Onun için bazı siyasetçiler densizlik yapıyorsa, kötü laf ediyorlarsa siz onların kusurlarına bakmayın. Biz biriz beraberiz. Kimse bize tepeden bakamaz, kimse bize hakaret edemez. Ben babamın, annemin kim olduğuna karar mı verdim de, Türk oldum veya şu oldum, bu oldum. Böyle bir şey olur mu? Bu insanlığa yakışır mı? Kem söz sahibine aittir. Demokraside dört tane hürriyet vardır. 1. İnanç, 2. Fikir, 3. İfade, 4. Teşebbüs. İnsan istediğine inanır, fikirlerini açıkça ifade edebilmelidir, düşünülen fikirlerde insan özgür olmalıdır. Bunlar demokraside vardır. Kimse bunlara karışamaz. İşte bizim demokrasinin bugünkü ayıpları bunlardır. Onun için pazar günü demokrasinin önündeki engelleri aşacak mısınız? Siz devleti serinkanlılıkla, akılcılıkla, sağduyu ile idare edecek birisini mi istiyorsunuz? Yoksa öfkeli, tekme tokat atan, vatandaşına küfreden, insanları ayıran, ayrıştıran birisini mi istiyorsunuz?"

 

“SANDIKLARA FARE GİRMESİN, TRAFOLARA KEDİ GİRMESİN”

Ekmeleddin İhsanoğlu, pazar günü yapılacak seçimde sandıklara sahip çıkılmasını tavsiye ederek, “Sandıklara fare girmesin, trafolara kedi girmesin. Oylarda oyun olmasın. Sandıklara sahip çıkın, oyunuza sahip çıkın. Allah’a emanet olunuz. Allah bu millete, bu vatana sıkıntı vermesin.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’na; CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, MHP Ünye İlçe Başkanı İnşaat Mühendisi Nedim Can, CHP Ünye İlçe Başkanı İbrahim Orhan Bodancı ve çok sayıda parti üyeleri eşlik etti.