PTT’nin geçen yıl “Cumhuriyetimizin 90. Yılı” başlıklı pulunda, Ulu Önder Atatürk’ün fotoğrafları yer alıyordu. PTT tarafından 29 Ekim 2013’te yapılan açıklamada, “İlk TBMM’nin 29 Ekim 1923’te Devletin yönetim biçimini Cumhuriyet olduğunu ilan etmesi ile milli egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu gerçekleşmiştir” denilmişti.



Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu ve kurumlar da kendisini yeni döneme göre şekillendirmeye başladı. PTT, geçen yılın aksine bu yıl puldan Mustafa Kemal Atatürk’ü çıkarttı ve yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her gün yeni bir tartışma konusu yaratan Ak Saray’ını bastı. Ki sarayla ilgili son haber ise 1000 odaya 250 odanın daha ekleneceği olmuştu.



Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisinin üzerinde inşa edilen ve 1 milyar  370 milyon TL. maliyetiyle gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Sarayı yani ‘Ak Saray’ için PTT tarafından pul basıldığı açıklandı.



PTT’DEN CUMHURİYETE ÖVGÜ AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle basılan PTT pullarında, Ankara Beştepe’de yaptırılan sarayın fotoğrafları yer aldı. Pulların üzerinde yazan değeri 1.25, 4 ve 2.5 lira. Bu anma blokları, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Yılı pul portföyü içerisinde 15 liradan satışa sunuldu. Pulların dört farklı dilde basıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı için hazırlanan pulda kullanılan şu ifade dikkat çekti: “Cumhuriyet, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu kabul eden devlet şeklidir.”