CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma Yırca'da sabah erken saatlerde güvenlik görevlilerinin köylülere saldırdığını ve kelepçelediğini, bölgede ağaç kesiminin yeniden başladığını yazdı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, bölgeye doğru hareket ettiğini belirtti. Gelişmeleri Twitter hesabından duyuran Özel, darp edilen köylülerin hastanede olduğu bilgisini aktardı ve "Zeytin kesme izni yok, inşaat izni yok. Devlet bu olanlara nasıl göz yumar" dedi.

Saldırıda Greenpeace avukatı ve bölgede bulunan gönüllülerin de kelepçelendiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?
Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla, Soma’da binlerce metrekarelik alanda bulunan zeytinlik, Soma Kolin Termik Santralinin yapımı için acele kamulaştırıldı. Bunun üzerine, Soma’ya yapılacak üçüncü termik santralin kurulacağı Yırca Mahallesi ile bu santrale verilecek kömürün bulunduğu saha olan Deniş Mahallesi’nde oturanlar, zeytinliklerin kamulaştırılmasına tepki amacıyla geçen 1 Eylül’de eylem yaptı. Acele kamulaştırma sürecinin iptali için de dava açtı. Davaya rağmen Kolin Şirketler Grubu, zeytinliklerin çevresini, tel örgü ile çevirdi.