Bakan Yıldız: dalgıçlarımız çalışmalarına devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile beraberindeki diğer bakanlar Faruk Çelik ve Lütfi Elvan saat 00.40 sıralarında son gelişmelerle ilgili yeniden kameralar karşısına geçti. Yıldız, bu kadar çok suyun madende yıkımlara da yol açabileceğini söyledi. İşte bakanların açıklamaları:

YILDIZ 11 BİN TON SU VAR

İki saatte bir artış gösteren su seviyesi durdu gibi. Arkadaşlarımız üç vardiya şeklinde çalışıyorlar. Şu an içerideki 18 işçi kardeşimizin durumu hakkında bir değişiklik yok. 11 bin ton kadar su var şu anda madende. Ne kadar sürede boşaltabileceğimizi tahmin etmek zor. Ama bir an evvel boşaltmalı çünkü içerideki su madenin de yapısını bozarak çökme gibi tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bizim şu an bir tek önceliğimiz var. Kardeşlerimizin canları o da. Onları oradan çıkarabildikten sonra diğer konulara bakacağız. Bu madeni su basması, madencilikte çok nadir bir durum. Gazla ilgili çalışmayı etkileyecek herhangi bir durum yok.

ÇELİK: HAZİRAN'DA KAPATILDI

Suyun şu an işgal ettiği maden, Haziran'daki denetimlerimiz neticesinde kapatılma ve para cezası verilerek kapatmışız.

ELVAN: KARŞIMIZDA NE VAR BİLMİYORUZ

Baraj gölünden madene su sızdığı yönünde iddialar olduğu söyleniyor. Ama arada ciddi bir kot farkı var. O yüzden bu iddialar yanlış. Zaman verilememesinin nedeniyse neyle karşılaşılacağının bilinmemesi dalgıç arkadaşlar girdiğinde.