Kurt’u vuran silahla ilgili balistik raporu savcılığa daha ulaşmadı. Gözler Adli Tıp’ta. Silahlarına el konulan 14 polisin kamera kayıtları inceleniyor

İs­tan­bul Ok­mey­da­nı­’n­da ey­lem ya­pan gru­ba, po­lis gaz bom­ba­la­rıy­la mü­da­ha­le et­miş, ey­lem­ci­ler de po­li­se mo­lo­tof­ kok­tey­li at­mış­tı. Bu sı­ra­da Ok­mey­da­nı Ce­me­vi bah­çe­sin­de­ki bir ce­na­ze tö­re­ni­ne ka­tı­lan ve mo­lo­tof­çu grup­la il­gi­si ol­ma­yan Uğur Kurt en­se­sin­den vu­rul­muş ve kal­dı­rıl­dı­ğı has­ta­ne­de ya­şa­mı­nı kay­bet­miş­ti. Şim­di Kur­t’­u vu­ran si­la­hın be­lir­len­me­si için Ad­li Tıp Ku­ru­mu­’n­dan ge­le­cek ba­lis­tik ra­po­ru bek­le­ni­yor. Kur­t’­un avu­kat­la­rı, önümüzdeki hafta için­de ra­po­run çı­ka­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yor. An­cak o gün ya­şa­nan­la­ra ait gö­rün­tü­ler ve fo­toğ­raf­lar, şüp­he­le­ri, ey­lem­ci­le­rin mo­lo­tof at­tı­ğı zırh­lı araç için­de­ki po­lis­le­re yö­nelt­ti. Olayla ilgili silahlarına el konulan 14 polisin görüntülerinin de incelendiği belirtiliyor.



Po­lis he­ye­can­la­nı­yor

Olay günü, üç fark­lı ka­me­ra gö­rün­tü­sü ve fo­toğ­raf­la­ra gö­re, Em­ni­ye­t’­in ak­rep ara­cı­na mo­lo­tof isa­bet et­me­si so­nu­cu araç alev alı­yor. Bu­nun üze­ri­ne ha­va­ya ateş açan bir po­li­sin elin­de­ki gü­müş (sil­ver) renk­li Brow­ning mar­ka si­lah gö­rü­lü­yor. Ta­nık­la­rın an­la­tı­mı­na gö­re de, he­ye­can­la­nan bir po­li­sin ise mo­lo­tof­çu gru­bun ol­du­ğu yö­ne kur­şun sık­tı­ğı öne sü­rü­lü­yor. ­Sav­cı Ha­san Yıl­ma­z’­ın Olay Ye­ri İn­ce­le­me Ra­po­ru­’n­da, Ok­mey­da­nı Ce­me­vi Baş­ka­nı Zey­nel Şa­hi­n’­in de bir ak­rep ara­cın­dan inen ki­şi­le­rin ateş et­ti­ği­ni gör­dü­ğü­nü söylediği ra­por­da yer alı­yor.