17 ve 25 Aralık soruşturmasında dört bakan hakkında fezleke hazırlanmasına neden olan ve o dönem başbakan olan Erdoğan'a da ait olduğu iddia edilen tapeler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında da yer aldı.

2014-2015 eğitim öğretim dönemiyle beraber öğrencilere dağıtılan ve beş yıl boyunca kollarda okutulacak olan Mehmet Şahinbaş imzalı kitabın "İslam’ın sakınılmasını istediği davranışlar" bölümünde öğrencilere telefon dinlemeleriyle ilgili öğütler verildi.

"İnsan kusursuz bir varlık değildir, her an hata yapabilir. Fakat bu konuda dikkat edilmesi gereken şey, başkalarının hayatlarını araştırmamaktır." denildi.

Konuyla ilgili Kuran-ı Kerim'den de bir hadis verilerek, "Kim bir başkasının ayıplarını, kusurlarını açığa çıkarmak için uğraşırsa Allah da onun kusurlarını... açığa çıkarır" denildi.

Ünitenin sonunda telefon ve zarf görseli kullanılarak,“İnsanların özel eşyalarını ve sırlarını araştırmamalıyız” cümlesi yer aldı. (direnisteyiz.org)