Eyleme destek veren HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Kobani'de bayram olmazsa, Türkiye'de de bayram olmaz. Parlamenterler olarak çözüm sürecinde şuan sırat köprüsünde olduğumuzun çok ciddi farkındayız. çözümün, barışın, özgürlüğün sonuçta kazanmasının Kobani'nin direnişini kazanmasından geçtiğini biliyoruz" dedi.

 

Güvenpark'ta toplanan Kürt sanatçılar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen kapısı önüne yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. "Sanat ve sanatçılar Rojava ile direniyor" yazılı pankart açan sanatçılar, "IŞİD'i bırak Rojava'ya bak" sloganları ile önce oturma eylemi yaptı. Daha sonra türkü söyleyerek IŞID'in saldırılarını protesto etti. HDP milletvekili Hasip Kaplan'ın da aralarında bulunduğu "Demokratik Sanatçılar İnsiyatifi" üyesi Kürt sanatçılar adına basın açıklaması yapan Meral Tekçi, "Kobani çepe çevre IŞİD'li çetelerce, Türkiye tarafından servis edilen silahlarla vuruluyor, İslam adına kafalar kesiliyor, kadınlar tecavüze uğrayıp satılıyor, çocuklar göç yollarında birer birer kırılıyor. Bölgedeki kaostan türetilen İslam maskeli ölüm çeteleri ile başta Kürtler olmak üzere bölgede ki halklar tehdit edilmekte gözdağı verilmektedir" dedi.

 

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE ŞUAN SIRAT KÖPRÜSÜNDE OLDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"

Kaplan, "Parlamenterler olarak çözüm sürecinde şuan sırat köprüsünde olduğumuzun çok ciddi farkındayız. Elbette çözümün, barışın, özgürlüğün sonuçta kazanmasının Kobani'nin direnişini kazanmasından geçtiğini biliyoruz" dedi.

 

"KOBANİDE BAYRAM OLMAZSA TÜRKİYE'DE BAYRAM OLMAZ"

3 yıldır Kobaninin Suriye'deki yanlış politikalar nedeni ile El-Nüsra, El-kaide ve IŞİD gibi çetelere karşı direndiğini söyleyen HDP Milletvekili Hasip Kaplan, "Türkiye ya IŞİD'in yanında olacak ya da 40 milyon, Kürt, Türkmen, Süryani ve Ezidilerin yanında olacak. Başka seçenek yoktur" dedi. Bugünün dayanışma günü olduğunu belirten ve Hükümeti sorumluluğa davet eden Kaplan, "Kobani'de bayram olmazsa, Türkiye'de de bayram olmaz. Biliyorsunuz Kobani ile Suruç kardeştir, akrabadır, aynı halklardır. Bir hat, bir demiryolu bölemez halkları. Bunu herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından oturma eylemi yapan sanatçılar, Türküler söyledikten sonra eylemlerini sonlandırarak Meclis önünden ayrıldı.