MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gerçekleştireceği ziyaret kapsamında Tunceli Valiliği’ne geldi. Bahçeli’nin cemevi ziyaretini, cemevi yetkililerin olumsuz tavrı nedeniyle iptal ettiği öğrenildi.

CEMEVİ ZİYARETİ İPTAL!

MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Meydan okuyorum, cesaretin varsa Tunceli'ye gidersin” sözlerine karşılık olarak Tunceli’ye geldi. İlk ziyaretini Tunceli Valiliği’ne yapan Bahçeli, ardından cuma namazı için camiye gidecek. Kentte esnafı ziyaret edip sorunlarını dinleyecek olan Bahçeli, cemevi ziyaretini cemevi yetkililerinin olumsuz tavrı nedeniyle iptal etti.

-GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE PROTESTOLAR-

Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. 10 ilden takviye polis ve TOMA araçları istendiği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda izinler kaldırıldığı bildirildi.

Ankara’dan çok sayıda özel harekâtçı ve keskin nişancı Tunceli’ye geldi. Öte yandan dün Kayseri ve Sivas Gürün’e giden Bahçeli, gazetecilerin soruları üzerine “Tunceli’de hiç bir şeyle karşılaşacağımıza inanmıyorum. Tunç yüreklilerin memleketidir. Tunceli, MHP’yi bağrına basacaktır. Geçmişteki birtakım olaylardan siyaseten istismar yapmak isteyenlere de güzel bir cevap olacaktır” dedi. MHP teşkilatının tam kadro bulunduğu ziyaret, yaklaşık 2400 araçla gerçekleştirildi.

PROTESTO EDENLERE GAZ VE SU

Öte yandan, Bahçeli’nin gelişini “Dersim Kaledir / Sefer Olur, Zafer Asla” pankartıyla bekleyenlerin Valiliğe yürümek istemesi üzerine polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Bazı okullarda derslerin boykot edildiği ve esnafın kepenk kapattığı öğrenildi.

TUNCELİ'DE ESNAF KEPENK KAPATTI

Tunceli şehir merkezinde esnaflar kepenek kapattı. Cumhuriyet caddesinde toplanan kalabalıktan bazı gruplar Şehit Nahit Bulut Polis Karakoluna doğru maytap atarak Devlet Bahçeli’nin gelişini protesto etti.