Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’a yapılan 3’üncü havalimanının adının “Recep Tayyip Erdoğan” olacağı iddialarını doğruladı. Başbakan’ın adı stadyumdan, üniversiteye, okullardan sokaklara kadar birçok yere verilmişti.

Kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan ve temeli iki ay önce Başbakan tarafından atılan üçüncü havalimanının ismi netleşti. Taraf gazetesinden Hüseyin Özay’ın haberine göre; 3’üncü havalimanının temeli atılmadan önce ismi konusunda, Ulaştırma Bakanlığı ile firmalar uzun uzun çalıştı.

Mevlana, Kanuni, Atatürk olmadı!

Bu çerçevede, Mevlana, Fatih, Kanuni, Atatürk gibi birçok isim üzerinde duruldu. Ancak, uzlaşma sağlanamadı. Projeyi gerçekleştiren ortaklar ise havalimanının isminin RTE olmasını teklif etti. Bu teklif hükümet üyeleri tarafından da kabul edildi. Ve ismin temel atma töreninde Başbakan tarafından açıklanması kararlaştırıldı. Ancak yolsuzluk soruşturması kapsamında, konsorsiyum ortaklarının tapelerinin ortalığa dökülmesi, isimler üzerindeki tartışmalar açıklamanın ertelenmesine yol açtı. Başbakan’ın RTE havaalanını Köşk’e çıktıktan sonra ilan etmesi bekleniyor. Ulaştırma Bakanı Elvan da“Evet Başbakan’ın adını taşıyacak. Ne yapılsa azdır” diye konuştu.