Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük rüşvet ve yolsuzluk skandalında adı geçen isimlerden olan ve 17 Aralık sonrası bakanlık görevinden istifa eden Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın bünyesi yaşadığı stresi kaldıramadı. 17 Aralık sonrasında hakkında fezleke hazırlanan bakanlardan olan ve gittiği yerlerde vatandaşların 'Saat kaç' protestosu ile karşılaşan Çağlayan, Amerika'da prostat ameliyatı oldu.

"KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR İDDİASI"

Çağlayan'ın gizli tutmak istediği hastalığını fuatavni isimli kullanıcı Twitter'daki hesabından "Zafer Çağlayan ABD'de kanser tedavisi görüyor. Umarım tedavi parasını Reza'dan almıyordur. Ne diyelim her şeye rağmen çok geçmiş olsun" cümleleriyle duyururken, Çağlayan'a yakın kaynaklar eski bakanın yüksek bir kanser riski taşımadığını söyledi. Çağlayan'ın bu koşullarda Türkiye'de değil de yurtdışında tedavi görüyor olması tepki topladı.

ERDOĞAN DOĞRULADI: ESKİ BAKANIMIZ AMELİYAT OLDU

Başbakan Erdoğan, Mersin mitinginde Mersin Milletvekili olan Zafer Çağlayan ile ilgili açıklama yaptı ve Çağlayan’ın yurt dışında ameliyat olduğunu doğruladı.

Erdoğan, "Mersin milletvekilimiz, eski Ekonomi Bakanımız Zafer Bey ameliyat oldu ve dün yurda döndü. Ona geçmiş olsun dileklerimi ilettim, o da selamlarını size gönderdi" diye konuştu.