2012 yılında Survivor adlı yarışma programına katılan ve elendikten sonra şok açıklamalarıyla gündeme bomba gibi düşen Merve Büyüksaraç mahkemelik olmuştu.

Türkiye’nin en çok sevilen ve büyük bir beğeniyle izlenen reyting rekortmeni fenomen yarışma programı Survivor adlı yarışma programında 2012 yılında katılan Merve Büyüksaraç yarışmadan elenince sonrasında şok bir açıklama yaptı. Büyüksaraç, yaptığı açıklmalalarla yarışmanın kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle ünlü yapımcı Acun Ilıcalı 500 Bin Tl maddi tazminat davası açılmıştı. İşte o davayla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı.

Hürriyet'in haberine göre; ünlü yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı 2012 yılında Survivor adlı yarışma programına katılan Merve Büyüksaraç yarışmadan elenince şok bir açıklamada bulunmuştu. Büyüksaraç, “Survivor”dan elenince “Adada o kadar aç değildik. Yapım ekibi bize yemek veriyordu” diyerek yarışmanın adil olmadığını öne sürmüş, Acun Ilıcalı da sözleşmeyi ihlal ettiği gerekçesiyle ünlü mankene 500 bin liralık tazminat davası açmıştı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen son duruşmada mahkeme, davanın Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülmesi gerektiğine karar verdi.