Esenyurt İncirtepe Mahallesi'nde bulunan Allahuekber Camii'nin pazar gecesi kundaklanmasının ardından Alevi dedeleri, camii imamları ve ilçedeki kanaat önderleri kundaklanan camiye gelerek geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Ziyaretçi heyet, Esenyurt'da birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Biz alevisiyle, sünnisiyle, kürdüyle, Türkiyle kardeşiz. Bizi sokağa çekmek istiyorlar. Ancak bunu başaramayacaklar” diye konuştular. CHP'li Çetin Çapan ise, “Tahribatı maddi ve manevi anlamda onarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Önceki gün saat 12.00 sıralarında kundaklanan camiye gelen heyeti, camii yönetimi kapıda karşıladı. Allahuekber Camii imamı Yakup Yaşlak gelen heyete çay ikram etti. Ardından da yanan yer hakkında bilgi verildi. Yangın sonrası tamamen kullanılamaz hale gelen kütüphanede incelemelerin ardından cami imamı Yaşlak, “Bizi ziyarete geldiniz. Çok teşekkür ediyorum. Birkaç gündür ziyarete gelen kardeşlerimiz acımızı paylaşıyor. Yüzlerindeki acıma hissini görüyoruz" diye konuştu.

ALEVİ DEDESİ, “SALDIRIYI KINIYORUM”

Esenyurt Keçecibaba Cemevi dedesi Kazım Kaya ise "Bir seyit olarak bu olayı nefretle kınıyorum" diyerek "Bu saldırı hiç iyi olmadı.Hiçkimse  bir insan olarak bunu kabul edemez. Bir tuzak, bir mihrap oyunuları var ama neyin ne olduğunu biz de çözemiyoruz. Sabırla, Allah'ın izniyle biz bunları aşacağız. Devletimize,milletimize Allah zeval göstermesin. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın" şeklinde konuştu.



BU MİLLET BİRBİRİNİN KARDEŞİDİR

30 yıldır Esenyurt'ta oturduğunu söyleyen Esenyurt Merkez Camii emekli imamı Enver Yeşilyurt ise "Bu millet birbirinin ancak kardeşidir. Allah'ın kardeş yaptığı Müslümanları hiç kimse bölemez, parçalayamaz, birbirine düşüremez. Biz halkımzın sağ duyusuna, basiretine, irfanına güveniyoruz. Bin yıldır bu topraklarda yaşamış, vatan edinmiş,mezhebiyle, fikriyle,düşünçesiyle kardeş olmuş milletiz.Bu menfur saldırıdan dolayı üzüntümüzü paylaşıyoruz. Allah böyle bir fitnelere bir daha müsaade etmesin" diye konuştu.



ÇAPAN, “TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

CHP heyeti adına konuşan Çetin Çapan ise, tahribatı maddi ve manevi anlamda onarmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek " Ülkemizde din ve mezhep üzerinden oyunlar oynanmaya çalışılmıştı daha öncede. Son zamanlarda Esenyurt'u merkez seçtiler sanırım. Ama Esenyurt halkı topyekün dil, din, ırk,mezhep ayrımı yapmaksızın birarada yaşayan toplumdur. Tek yumruk olarak duracağız. Bu tahribatı maddi manevi anlamda onarmak için elimizden geleni yapacağız. Bu saldırıyı lanetliyorum" diye konuştu.