Cengiz ALDEMİR/Sozcu.comt.r

IŞİD terör örgütüne katılan kardeşi için son çare olarak meclisin kapısını çalan Muhammed Bedir, milletvekilinden kardeşinin IŞİD terör örgütünün elinden kurtarmasını istedi. Abi Muhammed Bedir, SÖZCÜ aracılığı ile kardeşi Ahmet Bedir'e geri dön mesaj yolladı.

IŞİD dinci törör örgütüne katılan Ahmet Bedir'in abisi Muhammet Bedir Meclis'e gelerek kardeşinin örgütün elinden kurtarılması için CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'dan yardım istedi. Daha önce konu ile ilgili olarak onlarca önerge veren Mevlüt Dudu, konunu takipcisi olacağını ve resmi makamlardan Ahmet Bedir hakkında bilgi isteyeceğini ifade etti.

Abi Muhammed Bedir kardeşinin kandırılarak götürüldüğüne inandığını ifade ederek şöyle konuştu :

HERŞEY MENZİL TARİKATI İLE BAŞLADI

"Adım Muhammed Bedir biz Erzurumlu bir aileyiz. Ben Gebze'de esnaflık yapıyorum. Ailece Kocaeli Gebze'de yaşıyoruz. IŞİD terör örgütüne katılan kardeşim Ahmet Bedir 25 yaşında 3 kardeşiz sadece Ahmet bu konulara girmişti. Ahmet ortaokulu bitirdi lise okumadı. Daha sonra tersanede işçi olarak çalışıyordu ve bekardı. Askerliği bittiğinde önce eve gelmedi ve Adıyaman'da Menzil tarikatına gittiğini biliyoruz. Ne olduysa orada oldu ve biz Ahmet'i tanıyamaz olduk. Eve geldiğinden bu güne bu tarikat işlerin içine girmişti. Tarikat gibi şeylere meyilli idi bir çok tarikata girdi çıktı. Ancak ben bu kadar ileriye gideceğini tahmin etmiyordum. Bir kaç kere eleştirmiştim. Bu işlerin sonu olmadığını söylemiştim kendisine. 14 temmuz da öğlen saat 2 de evden çıkıyor ve o günden bugüne kimse görmüyor. Önceden bir kere, " arkadaşlarımla ben Suriye'ye gidip IŞİD'e katılıp savaşacağım" demişti.

"ARTIK CUMA NAMAZI KILACAĞIMIZ BİR İSLAM DEVLETİMİZ VAR"

Ayrıca iş yerinden bir arkadaşına, " artık bizim cuma namazımızı kılacağımız bir islam devletimiz var. Ben de oraya gideceğim" diyor.
Kocaeli Gebze'de kardeşim Ahmet bundan 6 ay öncesi tanımadığımız bir arkadaş grubu ile beraber oluyordu. Daha sonra bunların Suriye'ye geçerek IŞİD terör örgütüne katıldıklarını öğrendik. Bu giden arkadaşlarının bazılarını ben de tanımıştım. Duydu ki bir kaç tanesi Suriye'de savaşta ölmüşler. Arkadaşlarının birinin adı Alper diğerinin adı Serhat. İnternette de var resimleri İnternete girince IŞİD şehitleri diye yazın çıkıyor resimleri.

AİLESİNE, " SİZ MÜSLÜMAN DEĞİLSİNİZ" DİYOR

Annem babam ve biz çok kere uyardık Ahmet'i ancak onu öyle etkilemişler ki bizlere, " sizler müslüman değilsiniz " diyerek tepki gösteriyordu. Annem başta olmak üzere bütün aile çok üzülüyoruz. Yetkililerin bir an önce bu konuya müdahale edip oraya giden bir çok gencimizi IŞİD denilen müslüman kanı döken o canilerin elinden kurtarmasını istiyoruz. Gelmez ise onun yanına gidip getirmek isterim. İkna etmek isterim ancak yolunu yordamını da bilemiyorum. Gelemezse ben de giderim. Onu ikna etmek ve ailesinin ne kadar zorda olduğunu söylemek isterim Ahmet'e. Et tırnaktan ayrılmıyor. Öleceğimi bilerek de olsa gidip getirmek isterim.

ÇOK GENÇ KATILIYOR

Kocaeli'nde bir çok genç bu örgüte katılıyor. Örgüt bunları kandırıyor ve kendilerinin gitmesinin yolunu açıyor. Kendiliğinden gittikleri için polis bir şey yapamıyor. Meclis'de CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'dan yardım istemek için gelen Abi Muhammet Bedir ile gelen Ahmet'in arkadaşları, " bizler de Ahmet'in bir an önce evine geri dönmesi için her yere başvuruyoruz ancak bulamıyoruz. İstanbul Fatih Çarşamba semtinde bu gibi insanların olduğunu duyduk ve gittik. Ancak bizlere hiç bir şey söylemediler. Çok gizli yürütüyorlar bu işleri.

IŞİD, ABD VE İSRAİL'İN GÜDÜMÜNDE OLAN BİR ÖRGÜT

Buradan kardeşim Ahmet'e seslenmek istiyorum. Ahmet annem evde perişan oldu sen gittiğinden buyana hastalandı. Aklını başına al kardeşim. Kendini düşünmüyorsan da annemi ve bizleri düşün. İddia ettiğin kadar müslüman isen geri gel annemden, babamdan helallik al o zaman git. Eğer o örgüt müslümansa gidip İsrail ile savaşsın. Hiç bir dinci örgüt İsrail'le savaşmıyor da müslüman kanı döküyorsa o müslüman bir örgüt değil Amerikanın, İsrail'in güdümünde olan bir örgüttür. İsrail ile savaşmayıp müslüman kanı döken IŞİD terör örgütünde işin ne ? Çocukları öldüren bu terör örgütü müslüman düşmanı bir örgüttür. senin ne işin var onların yanında. Biz müslüman bir aileyiz. Seni müslüman bir anne ve baba yetiştirdi bunu unutma. Bizim müslümanlığımız da çocuk, kadın, insan öldürmek yoktur. Gittiğin katıldığın insanlara bir daha bak sapkın bir örgüt var yanında bunları düşün ve bir de bizleri düşün. Ne için gittiğini bir sorgula. Annem diyor ki, o gelmez ise ben ölürüm. Ben onu ne ediği belirsiz insanlara hizmet etmek için büyütmedim. diyor. Ahmet bu haberi inşallah okursun da bir haber alırız senden kardeşim dön ülkene" diye konuştu.