Deniz Ayas / sozcu.com.tr

Gülen cemaati polislerine yönelik düzenlenen operasyonda 100'den fazla polis gözaltına alındı. Polislere 'casusluk' başta olmak üzere birçok suçlamada bulunuluyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından birisi olma özelliğini şimdiden kazanan operasyonun ise 'adı' bulunmuyor.

Ergenekon ve Balyoz gibi birçok 'tarihi' operasyonda gözaltı işlemlerinin başladığı ilk dakikalarda operasyona isim verilirken, son gerçekleştirilen gözaltı dalgalarına şimdilik bir isim bulunamadı.

HER KURUM FARKLI İSİM VERDİ!

Haber ajanslarının olaya yönelik bakış açılarına göre operasyona isim vermesi dikkat çekiyor.

CİHAN:SAHUR AA:PARALEL

Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Cihan Haber Ajansı polislere yönelik operasyona 'Sahur Operasyonu' demeyi tercih ederken devletin resmi ajansı AA ve İhlas Haber Ajansı ise konuyla ilgili haberlerini 'Paralel Yapı Operasyonu' başlığıyla abonelerine servis ediyor.

Doğan Haber Ajansı ise gözaltıların başladığı tarihi 'operasyon ismi' olarak kullanıyor. Ajans operasyonla ilgili gelişmeleri '22 Temmuz Operasyonu' olarak duyuruyor.

İSİMSİZ OPERASYON YOK!

Gerçekleştirilen polis operasyonlarına isim verilmesi özellikle İstanbul Emniyeti'nde adeta bir gelenek haline gelmişti. Son yıllarda gerçekleştirilen operasyonlara "Balyoz, Ergenekon, Kelebek, Kasırga, Umut" gibi isimler verilerek 'tarihe geçmeleri' sağlanmıştı.