Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde IŞİD'i protesto etmek için Suriye'ye açılan Nusaybin Sınır Kapısı'na yürümek isteyen KESK bileşenleri üyelerine izin vermeyen polis, havaya ateş açarak dağıttı.

Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye IŞİD'in saldırılarını protesto etmek için Nusaybin'de KESK bileşenleri üyeleri sendika binası önünden Barış Parkı'na yürüdü. Burada daha da kalabalıklaşan KESK üyeleri, Cumhuriyet Caddesi'nden Suriye'ye açılan Nusaybin Sınır Kapısı'na doğru slogan atarak yürüdü. Kalabalık, Nusaybin Emniyet Müdürlüğü önüne geldiğinde polis grubu durdurdu. Bir süre polis yetkilileri ile KESK üyeleri arasında yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlanınca polis, dağıtmak için grup üyelerine tazyikli su sıktı. Grubun dağılmaması üzerine ise Polis uzun namlulu silahla havaya ateş açtı.

Emniyet önündeki KESK birleşenleri bir süre polisle tartıştıktan sonra Emniyet Müdürlüğü binası karşısında açıklama yapılmalarına izin verildi. KESK Platformu sözcüsü Sabri Narman, burada yaptığı konuşmadan sonra grup üyeleri, sloganlar eşliğinde Dörtyol'a yürüyüp dağıldı.

DHA