Kız arkadaşından ayrılan Rum asıllı 27 yaşındaki Teodoros Mastikopolo, 25 gün öncec esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Aşkı uğruna bunalıma girdiği iddia edilen Mastikopolo, 25 Ağustos'ta cep telefonundan eski kız arkadaşını arayarak, Boğaziçi Köprüsü’nden atlayacağını ima etti. Görüşmenin sonunda, "Artık görüşmeyeceğiz buralardan ayrılıyorum" diyen Teodoros Mastikopolo'dan bir daha haber alınamadı.


BABASINA HABER VERDİ
Endişeyle görüşmeyi sonlandıran genç kız, Teodoros'un babasını arayarak bilgi verdi. Ancak çabalara rağmen, ne adı meçhul eski aşk ve ne de Mastikopolo Ailesi, gence ulaşamadı.

 

SİNYALLER KÖPRÜDE SON BULDU
Ailemin ihbarı üzerine harekete geçeç Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Teodoros Mastikopolo’nun geçmişe dönük telefon sinyallerini inceledi. İnceleme sonucu sinyallerin Boğaziçi Köprüsü’nde kesildiğini belirlendi. Aynı gün, Köprü güvenlik kameralarını inceleyen uzman polisler, karanlık ve mesafe sebebiyle, teşhis edilemeyen bir kişinin ölüme atladığını tespit etti.

 

SOSYAL MEDYA DEVREDE
Cesedin bulunmaması sebebiyle dosyayı kapatmayan polis, araştırmalarını sürdürdü. Bu süre içerisinde Teodoros Mastikopolo’nun bulanması için “sosyal medya”da da kampanya başlatıldı. Hesaplarda fotoğrafları paylaşılan Mastikopolo, "en çok aranan kayıp kişi" oldu.

 

YENİ GÖRÜNTÜDEN TEŞHİS
Günlerdir yeni görüntüler arayan polis, farklı bir kamera görüntüsüne ulaştı. Köprüye giden bir yolda kaydedilen görüntüdeki bir kişinin Teodoros’a benzediği fark edildi. Bu görüntü ve atlama anındaki görüntü arasındaki zaman kıyaslaması yapıldı Diğer veriler de eklenince atlayan kişinin Teodoros olduğu sonucuna ulaşıldı. Durum, gencin yakınlarına bildirildi. Aile de görüntüden oğullarını teşhis etti.

'UÇMAK GÜZELDİR HERHALDE'
Mastikopolo'nun kaybolduğu gün attığı son tweette, "Uçmak güzeldir herhalde" yazdığı belirtildi. Gencin cesedine henüz ulaşılamadı.