Attığı her adımda adından söz ettiren Hülya Avşar, yine adından çok söz ettireceğe benziyor... Hülya Avşar, kendisine Avrupa’da ödül getiren “Berlin Berlin” adlı sinema filmindeki mastürbasyon sahnesiyle ilgili yıllar sonra ilk kez konuştu ve “O sahne benim fikrimdi ve o sahneyle gurur duyuyorum” dedi.



Önceki gün iki saatlik tenis maçından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçınmayan Hülya Avşar, Türk Sinemasının 100. yılını kutlandığı şu günlerde “Size göre en iyi sinema filmleri hangileridir?” şeklindeki soruyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu. “Sayamam, çok sayıda güzel filmler var. Şu anda aklıma pek bir film isimi geliyor ve kimsenin de kalbini kırmak istemiyorum yanlış bir şey söyleyerek.



Tabii ki kendi filmlerimden en az 6-7 film en diyebilirim. Onun dışında tabii ki başka ve çok özel filmler de var. Mesela “Susuz Yaz” gibi çok özel filmler var onları es geçemeyiz. Benim “Berlin Berlin” ve “Salkım Hanımın Taneleri” gibi çok özel filmlerimi söyleyebilirim. Çok sayıda filmler var aklıma şimdi isimleri gelmiyor” diye konuşurken, “Sizden Berlin Berlin tarzında ki filmlerde tekrar görebilecek miyiz?” şeklindeki soruya ise Avşar kızı, “Her zaman her şey olabilir. Benim kendi kafamda bir proje var.



Onu ilerde sizlerle paylaşacağım. Türkiye’de hiç yapılmayan bir şey. Tamamen kendimle ilgili bir şey. Şu anda söylemem çok erken” derken “Berlin Berlin filmi hayatınızda neleri değiştirdi?” şeklindeki bir başka soruya da sanatçı,”Türkiye’ye ilk defa yurt dışında en iyi kadın oyuncu ödülünü getirdiğim için mutluyum ve onun gururunu yaşıyorum” diye yanıt verdi. Bu arada “Berlin Berlin” filmindeki mastürbasyon sahnesiyle ilgili ise “Çok büyütüldü o sahne. Bu sonuçta bir sinema. Ben de bir oyuncuyum. Hiç çekinmeden oynadım. Hayatta gerçek olan şeyler bu konular. Bende genç yaşta eşini kaybeden birçok kadının yaşadığı, ama hiçbir zaman filmlerde bunu dile getirememişlerdi. Bende olması gerektiğini düşündüğüm için teklif etim Sinan'a. Sinan da kabul etti.



Senaryoda yoktu öyle bir sahne zaten. Şimdi olsa aynı şeyi yapardım. Berlin Berlin filmini şimdi yine çekmiş olsaydık ve aklıma o sahne gelseydi yine yapardım. Sinema hayatımda, gurur duyduğum ender zamanlardan bir tanesidir. Kendimle, o sahneyle gurur duyuyorum ve aldığım o ödülle de gurur duyuyorum” diye konuştu.