İngiliz bilim insanları tarafından geliştirilen yeni hap tedavisi, akciğer kanseri hücrelerinin kendi kendilerini yok etmesini sağlıyor. 20 yıl sonra akciğer kanseri tedavisi gören kişilerin yüzde 75”inin bu hap sayesinde iyileşmesi öngörülüyor.

Vücutta bulunan hücreler. işlevlerini tamamladıkları zaman bir nevi 'intihar ederek' kendılerını yok ediyor. Ancak kanser hücreleri kendilerini yok etmek yerine yaşamaya devam ederek hızla büyüyor ve vücuda fazlasıyla zarar veriyor. Üç gün önce İngiltere'deki Ulusal Kanser Araştırmaları Enstitüsü Kanser Konferansı'nda tanıttılan yeni bir yöntem ise kanserli hücrelerin kendilerini öldürmeyi sağlayacak.

İngilteredeki Liverpool Üniversitesi Kanser Enstitüsü'nde görevli Henning Wlaczak ve ekip arkadaşları akciğer kanseri tedavisinde umut vaat eden bir hap geliştirdi.

Hapı üretirken kullanılan “TRAlL" ve ”CDK9" adlı maddeler, Ölümcül kanser nücrelerinin intihar etmesini sağlıyor.

Hap, vücuttaki kötü hücrelerin kendilerine yok etmesine yol açarken iyi hücrelerde aynı etkiyi yaratmıyor. Çalışmalar sırasında akciğer kanseri olan fareler üzerinde deney yapan bilim insanları. Farelerdeki kanser hücrelerinin tümünün öldüğü, iyi hücrelerin sabit kaldığını tespit etti.

Doktor Wlaczak geliştirdikleri hap sayesinde kanser tedavisinin geliştirilmesinde devrim olacağını belirtti. Başka kanser türleri tedavisinde de denenecek hapın, gelecek 20 yıl icinde akciğer kanseri tedavisi gören kişilerin yüzde 75'ini iyileştireceği söyleniyor.