ABD'de polislerin siyahi vatandaşlara yönelik şiddet olaylarına her geçen gün yenisi ekleniyor. Teksas eylatinin Dallas yakınlarındaki Arlington kentinde, 19 yaşındaki Christian Taylor, silahsız olmasına rağmen polis memuru Brad Miller tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Arlington Emniyet Müdürlüğünden Paul Rodriguez'in gazetecilere yaptığı açıklamasında, polisin Classic Buick GMC otomobil galerisindeki bir hırsızlık ihbarı üzerine olay yerine gittiğini ve siyasi genç Taylor'un otomobiliyle galerinin camlarını kırarak içeriye girdiğini söyledi.



Bunun üzerine polislerin olay yerini çevreleyerek şüpheliye yaklaştıkları, o sırada çıkan bir arbede sırasında ise polis memuru Miller'ın ateş ederek Taylor'u öldürdüğü ifade edildi.

POLİSLERE VÜCUT KAMERASI

Amerika'da ülke genelinde başlatılan yeni uygulamaya göre, polis üniformasına monte edilmiş vücut kameraları kullanılıyor. Özellikle bu gibi silahsız kişilerin vurulması durumunda olayın aydınlatılması için başvurulan bu uygulama henüz Arlington'da kullanılmaya başlanmadığı için, olaya ilişkin bir görüntü kaydı ortaya çıkmadı. Olayın meydana geldiği galeride de bir güvenlik kamerası olup olmadığı henüz bilinmiyor.



"GENÇ ÖLMEK İSTEMİYORUM"

Polis memuru 49 yaşındaki Brad Miller'ın, Eylül ayından beri polislik yaptığı ve daha önce herhangi bir polislikl tecrübesi olmadığı açıklandı.

Vurulan genç Christian Taylor'un, Angelo State Üniversitesi öğrencisi ve okulun Amerikan futbolu takımının yıldızlarından olduğu belirtilirken 19 yaşındaki gencin bir hafta önce sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 'Genç ölmek istemiyorum' diye bir mesaj paylaşmış olması dikkat çekti.



Sosyal medyada olay üzerine tepkiler yağarken, #ChristianTaylor başlığı, ABD gündeminde en çok konuşulan konulardan biri oldu.

AYNISI 1 YIL ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Cuma günü gerçekleşen olay, Missouri'ye bağlı Ferguson kentinde 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın 9 Ağustos 2014'te beyaz polis memuru Darren Wilson tarafından vurularak öldürülmesinden tam bir yıl sonra yaşandı. Michael Brown cinayeti, siyahilere yönelik polis yakın tarihte hiç olmadığı kadar gündeme getirerek, Ferguson'da çok sayıda kişinin aylar boyunca sokaklara dökülmesine neden olmuştu.

Polis memuru Wilson'ın Kasım 2014'te yerel makamlarca açılan soruşturmada büyük jüri tarafından suçsuz bulunması ve başka eyaletlerde de benzer olayların yaşanması üzerine protestolar ülke geneline yayılarak devam etmişti.

Teksas'ta polis siyahi genci öldürdü!

Teksas'ta polis siyahi genci öldürdü!