Kimilerine göre oyuncak bebeklerin kusursuz kadın ve erkek figürü oluşları çocukta belli bir prototip güzellik ve giyim algılayışı geliştiriyor ve onların yaratıcılığını kısıtlıyor. Kimilerine göre ise bu bebekler çocuğun dil ve karakter gelişimini olumlu yönde geçekleştiriyor. Adını vermeyen Tazmanyalı bir sanatçı, bu bitmek bilmeyen tartışmalara katkıda bulunacak bir şey gerçekleştirdi ve oyuncak bebeklere yeni saç, makyaj ve sıradan kıyafetler kazandırdı.



Tree Change Dolls adlı bloğunda projesini tanıtan sanatçı, “Kız kardeşim ve ben küçükken ikinci el bebeklerle oynardık. Bu bebekler yerli malıydı, yani Tazmanya’da yapılmıştı. Eskimiş bebekleri tamir edip tekrar kullanmayı çok severdim” diyor.



Sanatçının fotoğraflarında dört bebeğin makyajlı ve doğal halleri bir arada görüntülendi. Abartılı makyajlardan kurtulan bebekler, samimi bir ifadeye kavuşuyor. Yenilenen kıyafetleriyle daha mütevazı görünen bebekler, el yapımı örgü kazaklar giyiyorlar.



Bebeklerin bu yeni ve sade tarzını daha güzel vurgulamak isteyen sanatçı, onları oyuncak evlerden çıkarıp, açık havada görüntüledi. Sanatçı bu bebeklerin çocuklar tarafından daha çok sevileceğine inanıyor.