Moda ve müzik dünyası arasında sert bir tartışma yaşanıyor. Modanın önde gelen markası Dolce & Gabbana'nın tasarımcıları Domenico Dolce ve Stefano Gabbana İtalyan basınına verdikleri bir röportajda eşcinsellerin çocuk sahibi olmasına sert sözlerle karşı çıkmışlardı. Eşcinsel evliliğinden iki çocuk sahibi olan ünlü şarkıcı Elton John ise, bu sözlere Instagram hesabından çok sert tepki gösterdi ve arkanın boykot edilmesi için kampanya başlattı.



Kendileri de 2005 yılına kadar birliktelik yaşayan iki tasarımcı Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, verdikleri röportajda eşcinsellerin çocuk sahibi olmalarına karşı olduklarını tek ailenin geleneksel olan olması gerektiğini söylemişlerdi. "Kimyasal döllenme ve kiralık rahimler hayatın doğal akışına aykırı" demişlerdi.

Onların bu sözlerine tüm dünyadan tepki geldi. Sosyal medyada markanın boykot edilmesi için #BoykottDolceGabbana hashtagiyle başlatılan kampanyaya Elton John'dan da destek geldi.



Eşcinsel evliliğinden iki çocuk sahibi olan John, "hangi hakla benim çocuklarıma sentetik diyebilirsin" diye iki modacıya Instagram hesabından sert çıktı. "Antika bu düşünceleriniz tasarımlarınız gibi zamanın çok gerisinde... Bir daha asla markanızı kullanmayacağım" dedi.



Elton John'a Stefano Gabbana'dan hemen cevap gecikmedi. Gabbana, Elton John'un paylaşımının altına "Faşist" ve "Elton John'u boykot edin" yazdı. İkili bir de basın açıklaması yaptı. İkili, "Özgürlük ve aşka inanıyoruz. Asla insanları seçimlerinden dolayı yargılamayı amaçlamadık" dedi. Ancak bu açıklama da tepkileri dindirmeye yetmedi.

#BoycottDolceGabbana etiketiyle sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, lezbiyen tenis şampiyonu Martina Navrotilova'dan ve ünlü pop yıldızı Ricky Martin'e, Courtney Love'dan Sheron Stone'ye kadar pek çok ünlü isim boykota destek verdi.


Sonunda evlendiler

Sonunda evlendiler