Washington'da bir basın toplantısı düzenleyen ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, IŞİD karşıtı koalisyona destek için Türkiye'nin İncirlik Hava Üssü'nü açmasının önemine vurgu yaparak 'Daha etkin mücadele bekliyoruz' mesajını verdi.

"YETERLİ DEĞİL, DAHA FAZLASINI GÖRMELİYİZ"

Bir gazetecinin, "(Türkiye'nin) Ayak sürüdüğünü düşünüyor musunuz?" sorusunu, "Hayır, ayak sürüdüklerini düşünmüyorum. Gecikti, çünkü kampanya başlayalı bir yıl oldu ancak hava üslerini kullanmamıza izin vermeleri dahil olmak üzere şu anda bazı kayda değer çabalar gösteriyorlar. Bu önemli ancak yeterli değil" diye yanıtladı.

HAVA OPERASYONUNA TÜRKİYE DE KATILMALI

İncirlik Üssü'nün ABD jetlerine açılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Carter, Türkiye'den IŞİD'e karşı harekatlara aktif olarak da katılmasını istedi. Carter, "Hava operasyonlarına katılmalılar ve sınır kontrolü konusunda daha fazla çalışmalılar" diye konuştu.

SINIR KONTROLÜ SIKLAŞTIRILMALI

Türkiye-Suriye sınırının denetimi konusunda Türkiye'deki yetkililerle 'aktif biçimde' temas halinde olduklarını da ifade eden Carter, "IŞİD lojistik ve savaşçı geçişleri için bu sınırı kullanıyor" dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, IŞİD'e karşı geliştirilen askeri stratejiyi de savunan Carter, stratejinin bir ayağının hava operasyonları, diğer ayağının ise eğit-donat programı olduğunu söyleyerek "IŞİD'i yenligiye uğratma konusunda başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum. Doğru stratejiyi uyguluyoruz" dedi.

ABD, Ağustos 2014'te başlayan hava operasyonlarının ardından IŞİD'in hızlı ilerleyişinin durdurulduğunu savunuyor.

ABD: PKK ile görüşmüyoruz

ABD: PKK ile görüşmüyoruz