Yardımcı pilot Andreas Lubitz'in Germanwings uçağını düşürmesinin ardından yapılan araştırmalar sonucu, uzun zamandır psikolojik tedavi gördüğü ve sağlık sorunları yüzünden bir daha uçamama ihtimali olduğu ortaya çıkmıştı. Lubitz'in hakkında yeni ortaya çıkan büyük borçları olduğu bilgisi, psikolojik çöküntüden değil borç krizi yüzünden intihar etmiş olabileceğini düşündürttü.

Germanwings pilotu deneme yapmış

Germanwings pilotu deneme yapmış

İFLAS İŞLEMİ BAŞLATILDI

Bild gazetesinin haberine göre, Germanwings uçağını düşürerek, kendisiyle beraber 150 kişiyi daha ölüme götüren Lubitz hakkında, doğduğu kent Montabaur’da iflas başvurusu yapıldı. Andreas Lubitz’in varislerinin, mirası reddettiklerini yazan gazete, Montabaur Yerel Mahkemesi tarafından Lubitz hakkında iflas işlemi başlatıldığını duyurdu. Toplam borcu açıklanmayan Lubitz'in alacaklıları mahkemeye başvuruda bulunurken, yardımcı pilotun pilotluk eğitimi için ödemesi gereken masrafları bile ödemediği iddia edildi.

Kurbanların yakınlarına 25'er bin euro

Kurbanların yakınlarına 25'er bin euro

NE OLMUŞTU?

Andreas Lubitz, 24 Mart tarihinde Germanwing’in Barcelona- Düssseldorf seferini yapan 4U9525 sefer sayılı uçağın yardımcı pilotuydu. Fransız Alpleri'nde uçağı kasten düşürerek, uçakta bulunan 149 yolcunun ölümünde neden olmuştu. Daha sonra yapılan incelemeler, pilotun uzun zamandır psikolojik tedavi gördüğünü ortaya çıkarmış, Lubitz'in sağlık sorunları nedeniyle uçuş lisansının elinden alınmasına katlanamayacağı için intihar etmeye karar verdiği düşünülmüştü.

Lubitz 5 yılda 41 defa doktora gitmiş

Lubitz 5 yılda 41 defa doktora gitmiş