Geçtiğimiz Cuma günü Paris'i kana bulayan, 132 kişinin öldüğü ve yaklaşık 300 kişinin yaralandığı terör saldırılarının ardından, uzmanlar katliamın nasıl planlandığını araştırıyor. Saldırıların dünyanın en popüler oyun konsolu olan PlayStation 4 ile planlanmış olabileceği düşünülüyor.

Saldırganları yakalamak üzere Brüksel yakınlarında yapılan ev baskınlarında şimdiye kadar bir tane PlayStation ele geçirildiğini açıklayan yetkililer, örgütün birbiriyle iletişim kurmak amacıyla PS4 tercih etmiş olabileceğini, çünkü bu şekilde izlenmenin mümkün olmadığını ifade etti.



Belçika Federal İç İşleri Bakanı Jan Jambon, PlayStation üzerinden iz sürmenin WhatsApp'tan bile zor olduğunu vurguladı.

Henüz bu konuda bir kesinlik yok ancak, örgüt üyelerinin online oyunları kullanarak PS4 üzerinden birbirlerine mesaj göndermiş ya da sesli olarak iletişim kurmuş olmaları mümkün.

Edward Snowden tarafından 2013'te sızdırılan belgeler içinde de, NSA ve CIA'in 'World of Warcraft' gibi oyunları kullanarak terörist buluşmalarını takip ettikleri ortaya çıkmıştı.