İtalya'ya göçmen akını devam ederken bu kez hınca hınç dolu göçmen tekneleri değil, lüks bir yelkenliyle İtalya'ya göçmen sokmaya çalışan 2 Türk vatandaşı yakalandı. İtalyan haber ajansı Ansa, Suriyeli bir aileyi, lüks yelkenli yatla ülkeye kaçak sokmak isteyen 2 Türk vatandaşının gözaltına alındığını duyurdu. Söz konusu insan tacirlerin, 14 metrelik yelkenlide 8'i çocuk 11 kişiyi taşıdığını yazdı.

11 KİŞİYİ TAŞIYORLARDI

Ülkenin güneydoğusunda yer alan Salento kenti kıyılarında yattan inen 11 kaçağı fark eden bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen İtalyan güvenlik birimleri, dümendeki 2 Türk'ü yasadışı göçe teşebbüs suçlamasıyla gözaltına aldı.

Yanlarında toplam 20 bin Euro bulunan Suriyeli ailenin, İtalya'nın Ventimigla kasabasından, Fransa'ya geçmek istedikleri kaydedildi.

KİŞİ BAŞI 3 BİN EURO ÖDEMİŞLER

Yetkililere bilgi veren bu ailenin, İtalya'ya ulaşabilmek için ise 2 Türk'e 3'er bin Euro ödediklerini söyledikleri bildirildi.

Söz konusu yelkenli lüks yatın, geçtiğimiz günlerde de İtalya'nın Otranto kenti açıklarında, yine kaçak göçmen taşıdığı şüphesiyle durdurulduğu ortaya çıktı. Tunus'a gitmekte olduklarını beyan eden teknedekilerin, yapılan pasaport ve vize kontrollerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

DHA

İngiltere ve Fransa, Calais için anlaştı

İngiltere ve Fransa, Calais için anlaştı