Deniz yoluyla Yunanistan'a gelen göçmenler, Avrupa ülkelerine ulaşabilmek için geçiş yolu olarak Makedonya'yı kullanıyor. Ülkede geçen haftadan beri çok yoğun yaşanan göçmen krizi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.



Yunanistan'dan gelen göçün yoğunlaşması nedeniyle ülkenin güney sınırında baskının arttığını belirten Makedonya İçişleri Bakanlığı, sınırın daha iyi kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, sınırda olağanüstü hal uygulanacağını açıkladı. Krizin üstesinden gelinebilmesi için ordunun da devreye gireceğini kaydeden Bakanlık, 'Yunan tarafından yoğun şekilde yasadışı yollarla sınırın aşıldığını' ifade etti.

İngiltere'ye 'göçmen alın' çağrısı

İngiltere'ye 'göçmen alın' çağrısı

İçişleri Bakanı Mitko Cavkov, 'sorunun bir Avrupa ülkesinden Makedonya'ya taşınması nedeniyle Avrupa Birliği'nin yardım etmekle yükümlü olduğunu söylemiş, ülkesinin bütün sığınmacıları kapsayacak kapasitesi olmadığını belirtmişti.



Yardım örgütleri, günde yaklaşık 2 bin kişinin yasadışı yollarla Yunanistan - Makedonya sınırını geçtiğini tahmin ediyor.

Üsküp hükümeti, kısa bir süre önce Avrupa Birliği'nden de mülteci sayısının artması nedeniyle yardım talebinde bulunmuştu.

'Türkiye Suriyeli göçmenlere alışmalı'

'Türkiye Suriyeli göçmenlere alışmalı'