Washington Post'un İstihbarat yetkililerine dayandırdığı haberine göre Paris saldırılarının mimarı olduğu tahmin edilen Belçika vatandaşı olan “Ebu Ömer el Belçiki” lakaplı Abdelhamid Abaaoud öldürüldü.

Abaaoud’un adı daha önce de çeşitli terör saldırılarında geçti.

Dün düzenlenen şafak operasyonu da onu yakalamak içindi. Suriye’den Avrupa’ya geçtiği tahmin edilen Abbaoud, IŞİD’in dergisinde yolculuğunu şöyle anlatmış: “Kafir, Allah tarafından kör edilmişti. Hatta bir görevli durdurdu, fotoğrafla karşılaştırmak için, ama benzerliği göremedi. Bu Allah’ın lütfundan başka bir şey değildir.”

Abaaoud, 2014 yılının başında Suriye’de IŞiD’e katılmış.

BAŞSAVCI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ  

Paris savcısı François Molins, şehrin banliyölerinden Saint Denis'te gerçekleştirilen ve iki kişinin öldüğü operasyonlarla ilgili basın toplantısı düzenledi ve Saint Denis'teki 'terör hücresinin' çökertildiğini söyledi.

Operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığını da belirten Savcı Molins, bu kişiler arasında Paris saldırılarına katılan Salah Adeslam ve saldırıları organize ettiği sanılan Abdelhamid Abaaoud'un bulunmadığını ifade etti.

Ancak Molins, operasyonun gerçekleştiği binada molozların altında henüz kimliği tespit edilmemiş ceset parçaları olduğunu da aktardı.

Savcı Molins, operasyonların Abdelhamid Abaaoud'un Saint Denis'te saklanıyor olabileceği yönünde alınan istihbarat üzerine başlatıldığını da söyledi ve "Abaaoud hala Fransa'da olabilir" dedi.