DIŞ HABERLER


Ocak ayında Paris'teki ofislerine düzenlenen terörist saldırılarda 11 çalışanını kaybeden ünlü Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Cuma akşamı düzenlenen terörist saldırıları kapağına taşıdı

Ünlü Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, bu kez Cuma günü Paris'te düzenlenen eş zamanlı terörist saldırılara gönderme yaptı. Ocak ayında Paris'te Charlie Hebdo ofisine düzenlenen terörist saldırıda, 11 dergi çalışanı feci şekilde can vermişti.

Yarın yeni sayısı yayınlanacak olan haftalık mizah dergisi Chalie Hebdo'nun kapağı, şimdiden sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşıldı.

'ONLARIN SİLAHLARI VAR, BİZİM ŞAMPANYAMIZ'


Derginin kapağında elinde şampanya kadehi olan bir adam, keyifle içkisini içerken kurşunlarla delik deşik olmuş vücudundan akan şampanya görülüyor. Kapakta, "Onların silahları var. Onları ... et, bizim şampanyamız var!" ifadesi yer alıyor.


Ocak ayında Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terörist saldırı sonrası 'Je Suis Charlie' (Ben Charlie'yim) sloganıyla protesto gösterileri düzenlenmişti.


Chalie Hebdo, özellikle İslam karşıtı çizimleri ve Müslümanları tiye alan karikatürleri nedeniyle teröristlerin hedefi olmuştu. Radikal İslamcı terör örgütlerinin hedefi haline gelen derginin, en az 129 kişinin hayatını kaybettiği ve 300'den fazla kişinin yaralandığı Paris saldırılarının ne çizeceği merak ediliyordu.



El Kaide'nin Yemen koluna bağlı olan Said ve Şerif Kouachi kardeşler, 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisinin Paris'teki ofisine terörist saldırı gerçekleştirmişti.