Foto: Depophotos


TEOG'da geri sayım başladı. Yurt genelinde 8. sınıf öğrencileri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ( TEOG) Sınavları'nın ilk 6’sına 25-26 Kasım tarihlerinde katılacak. MEB’in 2016 yılı sınav uygulama takvimine göre; birinci dönem TEOG mazeret sınavları ise 12-13 Aralık’ta yapılacak. İkinci dönem TEOG ortak sınavları ise 27-28 Nisan 2016’da yapılacak. Mazeret sınavları, 14-15 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek.

Birinci TEOG sınavlarına 3 hafta kala uzmanlar, bilgilerini ölçerek eksiklerini tamamlamaları konusunda öğrencileri uyarıyor.

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, TEOG adaylarının sınava kadar kalan süreyi en doğru şekilde değerlendirmeleri gerektiğine dikkat çekerek önemli tavsiyelerde bulundu.

İşte Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz'dan TEOG adayları için önemli ipuçları:

- Talim ve Terbiye kurulunun sayfasından sınava gireceğiniz her dersle ilgili sınavda sorumlu olduğunuz ünite konu ve kazanımlar çizelgesini bilgisayarınıza masa üstüne kaydediniz.

- İşlediğiniz her konu ile ilgili hangi kazanımlardan sorumlu olduğunuzu masa üstüne indirdiğiniz bu belgelerden inceleyiniz.

- İşlediğiniz her konu ile ilgili MEB’in odsgm.meb.gov.tr/kurslar/ internet sitesinde yayınlanan örnek soruları çözmeyi ihmal etmeyiniz.

- Öğrenmek için çalışmayı alışkanlık haline getiriniz.

- Öğrendiğiniz konularla ilgili soru çözmenin veya sınav olmanın amacı eksik bilgilerinizi bulup gidermektir. Sınavlarda çok başarılı olmak istiyorsanız kendi kendinize yanlış yaptığınız her sorunun doğrusunu öğrenmek için çaba harcayınız. Konu ile ilgili konuyu tekrar edip çaba harcadığınız halde çözemediğiniz soruları öğretmenlerinize sorunuz.

- Doğru çözümünü öğrendiğiniz her yanlış sorunuzun benzeri beş soru daha çözerek bilginizi pekiştiriniz.

Yılmaz, TEOG adaylarının öğrenme için nasıl bir çalışma yöntemi izleyeceklerini de maddeler halinde sıraladı. İşte o maddeler:

ÖĞRENMEK İÇİN ÇALIŞMA YÖNTEMİ NASIL OLUR?


- Okula işlenecek konuları en az iki defa okumuş, anlayamadığınız bölümleri işaretlemiş ve konu ile ilgili aklınıza takılan soruları yazmış olarak geliniz. Aksi halde işlenecek konu ile ilk defa derste tanışmış olursunuz ve öğrenemezsiniz.

- Ders derste öğrenilir. Dersi dikkatle izleyiniz ve anlamadığınız bölümleri sormaktan çekinmeyiniz.

- Sınıftaki örnek soru çözümlerini mutlaka kaydediniz.

- Eve döndüğünüzde ilk işiniz o gün işlenen derslerin tekrarını ve ödevlerini yapmaktır. Tekrar yapmak için konuyu ve aldığınız notları gözden geçirmeniz yeterlidir. Bu işlemden sonra ödevlerinizi çok kısa sürede yapabildiğinizi göreceksiniz.

- Öğrenmenin püf noktası tekrar ve ödevlerin dersin işlendiği günün akşamı yapılmasıdır.

- O gün öğrendiğiniz konularla ilgili son işiniz öğrendiğiniz bilgileri pekiştirmek üzere konu ile ilgili sınavda sorumlu olduğunuz edinim ve kazanımları da dikkate alarak soru çözmektir.

- Buraya kadar olan çalışmaları tamamladıktan sonra ertesi gün işlenecek konuları en az iki defa okumanız ve daha önceden yapmış olduğunuz ödevleri gözden geçirmeniz yeterli olacaktır.